Lehký a chutný moučník ke kávě nebo čaji. Místo jablek můžeme použít i hrušky.
2 hrnečky | olej |
4 ks | vejce |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
3 hrnečky | cukr krupice |
4 hrnečky | hladká mouka |
tuk na vymazání | |
250 g | měkký tvaroh (rozšlehaný) |
3 ks | jablko |
Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy a smícháme. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj přidáme cukr, tvaroh, olej a rozšlehaná vejce. Vše smícháme dohromady a těsto důkladně prohněteme. Má být pevné a hladké.
Kulatou pečící formu o průměru 24 - 26cm tence vymažeme tukem a těsto do ní vložíme.
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Připravená jablka vtlačíme do těsta, oloupanou částí nahoru. Koláč vložíme do středně horké trouby a pečeme dozlatova.
Podáváme ještě horký, ale chutná i studený.
autor janakrejsova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena