reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzský koláč s cibulí

Koláče nemusí být jen sladké. Tento si určitě zamilujete.


  • 5,0

    13×

    5 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 841 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Na vál dáme prosátou mouku, máslo nakrájené na kousky a sůl. Uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vodu. Těsto poté rukama rychle vypracujeme a uložíme na 30 minut do chladu.

Mezitím nakrájíme cibule a žampiony na tenké plátky a slaninu na drobné kostičky. Na pánvi zahřejeme máslo a orestujeme cibuli, dokud nezačne zlátnout. Poté přidáme žampiony a slaninu a restujeme, dokud žampiony nezměknou. Poté směs odstavíme a necháme trochu vychladnout.

Těsto rozválíme na kruh silný asi půl centimetru a vyložíme jím koláčovou formu vymazanou máslem. Okraje těsta přečnívající přes povrch ořízneme nožem a dno propícháme vidličkou, aby se nám těsto při pečení nezvedalo, a dáme na 15 minut předpéct do předem vyhřáté trouby na 180 °C.

Smetanu smícháme s vejci a žloutky, prošleháme, osolíme a okořeníme. Promícháme s orestovanou směsí a přelijeme na předpečené těsto. Francouzský koláč vložíme do trouby na dalších 30 - 40 minut a pečeme dozlatova.

Francouzský koláč s cibulí podáváme teplý, můžeme ho ozdobit snítkami čerstvých bylinek.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzský koláč s cibulí

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.