Z mouky, másla nebo margarínu, moučkového cukru, vejce, kypřícího prášku a špetky soli vypracujeme těsto. Těstem vyložíme dno předem vymazané formy a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C asi 20 minut.
Připravíme jablečnou náplň. Jablka oloupeme, vybereme jádřince a najemno nastrouháme. Takto připravených jablek je 1kg. Do jablek přidáme skořicové cukry a podusíme. Do podušených jablek přidáme pudink smíchaný s vodou a uvaříme do zhoustnutí. Ještě horkou náplň nalijeme na upečený korpus a necháme vychladnout.
Nyní si připravíme šlehačkovou náplň. Želatinu (jednu lžičku) necháme ve studené vodě nabobtnat a potom ji ve vodní lázni rozpustíme a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme do tuha a opatrně zašleháme rozpuštěnou želatinu, která nesmí být horká.
Na vychladlou jablkovou náplň navrstvíme šlehačkovou náplň a nazdobíme nastrouhanou čokoládou. Poté necháme ztuhnout v lednici.
Francouzský jablečný dort nakrájíme a můžeme podávat.