Francouzský hruškový koláč

1 h 15 min | moučník | 8 porcí | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 198302x
Recept na výborný a šťavnatý koláč.
Komentáře receptu 47
Uvařil jsem to (Recept vařilo 45 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy vložíme cukr, vejce a špetku soli - vyšleháme vše do bílé pěny. Smícháme mouku a prášek do pečiva a pomalu vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme.

Začneme předehřívat troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort. Nalijeme do ní půlku těsta. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké měsíčky nebo plátky. Hrušky poklademe na těsto. Zalijeme zbytkem těsta. Francouzský hruškový koláč dáme na 30 minut do trouby.

Připravíme si polevu. Na stálém ohni rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Dobře promícháme a prohřejeme.

Po 30 minutách koláč vyndáme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme připravenou polevou. Francouzský hruškový koláč dáme zapéct do trouby na dalších 20 minut.

Francouzský hruškový koláč je dobrý teplý i studený, záleží na každém, co má raději. Koláč nakrájíme a můžeme podávat.

Ariko autor receptu:

Francouzský hruškový koláč

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
204 hlasujících
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Hruškový koláč s banánem
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Hruškový koláč s banánem
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Francouzský hruškový koláč
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Francouzský hruškový koláč.
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Francouzský hruškový koláč.
  • Recept Francouzský hruškový koláč - francouzsky hruskovy kolac

Kuchařky obsahující recept Francouzský hruškový koláč

Recept se nachází v 324 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 47
  • Nerozumím:'( Karol 21.11.2016 06:58:58

    Když dám rozehřát máslo na polevu a vložím cukr s vatíčkem,budu dále prohřívat,jak se v receptu píše,mám pocit,že mi vzniknou míchaná vajíčka,má to tak prosím být?lze použít místo dortovdmé formy i koláčovou?Dá se nějak poznat,kdy na koláč dát polevu,když se u své trouby nemohu spolehnout na orientaci dle času?Budu vám moc vděčná za odpovědi.

    • Re: Nerozumím:'( allana 21.11.2016 23:11:50

      Másla má být v tomto receptu jen 80 gramů!!! 80 dkg je špatně!

      Máslo rozehřejte se skořicovým cukrem ve vodní lázni a nechte vychladnout.
      Teprve do vlahého můžete přidat vejce a pořádně je v másle rozmíchat.
      Pak tuto polevu, po 30 minutách pečení a poté, co koláč propícháte vidličkou,
      rozetřete na koláč a dále ho pečete v troubě. Jakmile se poleva vsákne, máte
      hotovo. Je výborný, ale lépe nám chutná až druhý den.

      Peču ho vždy ze 2 dávek na plechu 30x40 cm.
      S tím, zda se vám vejde do koláčové formy, si musíte poradit sama, protože neznám její velikost.

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Leila65 31.10.2016 16:00:35

    Asi mám oproti ostatním pokřivené chutě nebo nevím, ale zas takový zázrak to není. Je to taková lepší bábovka, s hruškou uvnitř.. Cukru samozřejmě stačila polovina. Pro mě lepší sníst hrušky zasyrova.. Už nikdy dělat nebudu.

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Lucie 02.09.2016 07:43:22

    Nase podzimni klasika. Moje maminka tento kolac primo zboznuje, takze hned jak zacnou padat hrusky za stodolou, jdu zase na nej. Dekujeme za skvely recept < 3

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Tamara 17.10.2015 18:32:50

    Toho prášku do pečiva také doporučuji jenom 2 lžičky. Celý prášek na to množství mouky je moc.... Jinak moc dobrý koláč :)

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč coccinella16 16.10.2015 17:25:09

    Ac nemusim sladkosti s kypricim praskem, sla jsem vyzkouset Vas recept, diky velmi kladnemu ohodnoceni. Kolac je vyborny, vlhoucky, proste uzasny. Zmiznul skutecne do 5 minut. Je jednoduchy na pripravu, takze ho zvladne i zacatecnik. Masla na polevu skutecne jen 80g! Doporucuji alespon zdvojnasobit mnozstvi testa .4 clenna rodina se jinak nenaji, ale jen ochutna :-D

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Verca-Gahura 16.10.2015 14:56:06

    Super dobrý kolač :) Možná by stačilo meně cukru a do polevy jsem nadávala vajíčko..

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Free 14.10.2015 13:34:20

    recept je je jednoduchy a kolac naprosto uzasny a lehky. I ja antitalent na peceni jsem to zvlada a vsem moc chutna! Diky!

  • Příště uberu trochu cukru,ale i takhle je naprosto výbornej.

Celkový počet komentářů: 47
Nalezeno receptů: 47
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Chrápete? Můžete mít nebezpečný syndrom spánkové apnoe!

    Syndromu spánkové apnoe se věnuje čím dál více pozornosti, protože jeho výskyt v populaci stoupá. Současně přibývají i poznatky o jeho zásadně negativním vlivu na celý lidský organismus. Syndrom spánkové apnoe prokazatelně ohrožuje zdraví i naše srdce.

  • Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Trimethylaminuria - syndrom rybího zápachu

    Je možné, aby člověk i přes veškeré dodržování osobní hygieny silně zapáchal jako leklá ryba, nebo zkažená vejce? Bohužel je. A žít s touto vzácnou metabolickou poruchou rozhodně není jednoduché. Syndrom rybího zápachu neboli trimetylaminurie (TMAU) je velmi vzácné onemocnění, které postihuje častěji ženy. Je způsobeno narušením metabolismu glycinu, v těle pak chybí enzym zvaný trimethylaminoxidáza.




přidat nový recept