reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

poleva

Postup přípravy

Do mísy vložíme cukr, vejce a špetku soli - vyšleháme vše do bílé pěny. Smícháme mouku a prášek do pečiva a pomalu vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme.

Začneme předehřívat troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort. Nalijeme do ní půlku těsta. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké měsíčky nebo plátky. Hrušky poklademe na těsto. Zalijeme zbytkem těsta. Francouzský hruškový koláč dáme na 30 minut do trouby.

Připravíme si polevu. Na stálém ohni rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Dobře promícháme a prohřejeme.

Po 30 minutách koláč vyndáme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme připravenou polevou. Francouzský hruškový koláč dáme zapéct do trouby na dalších 20 minut.

Francouzský hruškový koláč je dobrý teplý i studený, záleží na každém, co má raději. Koláč nakrájíme a můžeme podávat.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč

Celkový počet komentářů: 49
  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    A té mouky je správně? přišlo mi to takové řídké a na jednu dortovou formu celkem málo těsta.

    01.10.2017 17:53:44

  • Míša
    Míša

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    S perníkovým kořením je dokonalý

    28.09.2017 18:04:12

  • Karol
    Karol

    Nerozumím:'(

    Když dám rozehřát máslo na polevu a vložím cukr s vatíčkem,budu dále prohřívat,jak se v receptu píše,mám pocit,že mi vzniknou míchaná vajíčka,má to tak prosím být?lze použít místo dortovdmé formy i koláčovou?Dá se nějak poznat,kdy na koláč dát polevu,když se u své trouby nemohu spolehnout na orientaci dle času?Budu vám moc vděčná za odpovědi.

    21.11.2016 06:58:58

    • allana
      allana

      Re: Nerozumím:'(

      Másla má být v tomto receptu jen 80 gramů!!! 80 dkg je špatně!

      Máslo rozehřejte se skořicovým cukrem ve vodní lázni a nechte vychladnout.
      Teprve do vlahého můžete přidat vejce a pořádně je v másle rozmíchat.
      Pak tuto polevu, po 30 minutách pečení a poté, co koláč propícháte vidličkou,
      rozetřete na koláč a dále ho pečete v troubě. Jakmile se poleva vsákne, máte
      hotovo. Je výborný, ale lépe nám chutná až druhý den.

      Peču ho vždy ze 2 dávek na plechu 30x40 cm.
      S tím, zda se vám vejde do koláčové formy, si musíte poradit sama, protože neznám její velikost.

      21.11.2016 23:11:50

  • Leila65
    Leila65

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    Asi mám oproti ostatním pokřivené chutě nebo nevím, ale zas takový zázrak to není. Je to taková lepší bábovka, s hruškou uvnitř.. Cukru samozřejmě stačila polovina. Pro mě lepší sníst hrušky zasyrova.. Už nikdy dělat nebudu.

    31.10.2016 16:00:35

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    Nase podzimni klasika. Moje maminka tento kolac primo zboznuje, takze hned jak zacnou padat hrusky za stodolou, jdu zase na nej. Dekujeme za skvely recept < 3

    02.09.2016 07:43:22

  • Tamara
    Tamara

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    Toho prášku do pečiva také doporučuji jenom 2 lžičky. Celý prášek na to množství mouky je moc.... Jinak moc dobrý koláč :)

    17.10.2015 18:32:50

  • coccinella16
    coccinella16

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    Ac nemusim sladkosti s kypricim praskem, sla jsem vyzkouset Vas recept, diky velmi kladnemu ohodnoceni. Kolac je vyborny, vlhoucky, proste uzasny. Zmiznul skutecne do 5 minut. Je jednoduchy na pripravu, takze ho zvladne i zacatecnik. Masla na polevu skutecne jen 80g! Doporucuji alespon zdvojnasobit mnozstvi testa .4 clenna rodina se jinak nenaji, ale jen ochutna :-D

    16.10.2015 17:25:09

  • Verca.Gahura
    Verca.Gahura

    Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

    Super dobrý kolač :) Možná by stačilo meně cukru a do polevy jsem nadávala vajíčko..

    16.10.2015 14:56:06

Nalezeno receptů: 49
|< << 12345 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč