reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzský hruškový koláč

Recept na výborný a šťavnatý koláč.


  • 4,6

    287×

    4,5 287
  • 1 h 15 min

  • 49×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 750 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 711 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Recept na palačinky se smetanovo-jahodovou náplní krok za krokem

2. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 662 hodnocení

Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

1. 6. 2020

Postup přípravy

Do mísy vložíme cukr, vejce a špetku soli - vyšleháme vše do bílé pěny. Smícháme mouku a prášek do pečiva a pomalu vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme.

Začneme předehřívat troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort. Nalijeme do ní půlku těsta. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké měsíčky nebo plátky. Hrušky poklademe na těsto. Zalijeme zbytkem těsta. Francouzský hruškový koláč dáme na 30 minut do trouby.

Připravíme si polevu. Na stálém ohni rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Dobře promícháme a prohřejeme.

Po 30 minutách koláč vyndáme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme připravenou polevou. Francouzský hruškový koláč dáme zapéct do trouby na dalších 20 minut.

Francouzský hruškový koláč je dobrý teplý i studený, záleží na každém, co má raději. Koláč nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč

    Celkový počet komentářů: 64
    • Terez
      Terez

      Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

      lze koláč dělat i z jablek?

      13.11.2019 16:03:24

    • Kláruš Gvizdová
      Kláruš Gvizdová

      Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

      Recept super, dnes jsem zkoušela a jsem nadšená. Chutná fakt skvěle, jen jsem dala méně cukru, ptz min sladim.

      29.10.2019 20:22:54

    • Nikol
      Nikol

      Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč

      Tak jsem ho upekla a nemá chybu, je nadýchaný, výborný. Děkuji za úžasný recept.

      30.04.2019 11:18:33


    • Daninek
      Daninek

      Francouzský hruškový koláč

      Dělám tento koláč několik let. Neumím si představit dělat polevu pouze z 8 dkg. Vždy dávám 80 dkg, koláč by byl strašně suchý, takhle je krásně vláčný a provoněný právě máslem a skořicí.

      06.10.2018 13:31:36

    • Karol
      Karol

      Nerozumím:'(

      Když dám rozehřát máslo na polevu a vložím cukr s vatíčkem,budu dále prohřívat,jak se v receptu píše,mám pocit,že mi vzniknou míchaná vajíčka,má to tak prosím být?lze použít místo dortovdmé formy i koláčovou?Dá se nějak poznat,kdy na koláč dát polevu,když se u své trouby nemohu spolehnout na orientaci dle času?Budu vám moc vděčná za odpovědi.

      21.11.2016 06:58:58

      • allana
        allana

        Re: Nerozumím:'(

        Másla má být v tomto receptu jen 80 gramů!!! 80 dkg je špatně!

        Máslo rozehřejte se skořicovým cukrem ve vodní lázni a nechte vychladnout.
        Teprve do vlahého můžete přidat vejce a pořádně je v másle rozmíchat.
        Pak tuto polevu, po 30 minutách pečení a poté, co koláč propícháte vidličkou,
        rozetřete na koláč a dále ho pečete v troubě. Jakmile se poleva vsákne, máte
        hotovo. Je výborný, ale lépe nám chutná až druhý den.

        Peču ho vždy ze 2 dávek na plechu 30x40 cm.
        S tím, zda se vám vejde do koláčové formy, si musíte poradit sama, protože neznám její velikost.

        21.11.2016 23:11:50

      • Petra
        Petra

        Re: Nerozumím:'(

        Tak jsem se bála přidat vejde, nakonec jsem ho tam dala až když byl cukr se skořicí trosku schladlý.můžete si nastavit stopky na telefonu pokud máte. A ja jsem pekla v Dortové formě a byl vysoký akorát.

        03.09.2018 16:43:55

      • allana
        allana

        Re: Nerozumím:'(

        Máslo nechte po rozpuštění vychladnout a teprve pak do něj vmíchejte syrová vejce!

        04.09.2018 11:31:44

      • Terez
        Terez

        Re: Nerozumím:'(

        je třeba pouze prohřát, tzn. nesmí se to vařit. Pokud to dodržíte, vznikne vám tekutý poleva, nikoli míchaná vejce.
        Koláčovou formu použít nelze, protože koláč je poměrně vysoký

        13.11.2019 16:00:21


    Nalezeno receptů: 64
    |< << 1234567 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.