Francouzský hruškový koláč

1 h 15 min | moučník | 8 porcí | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 219312x
Recept na výborný a šťavnatý koláč.
Komentáře receptu 49
Uvařil jsem to (Recept vařilo 47 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy vložíme cukr, vejce a špetku soli - vyšleháme vše do bílé pěny. Smícháme mouku a prášek do pečiva a pomalu vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme.

Začneme předehřívat troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort. Nalijeme do ní půlku těsta. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké měsíčky nebo plátky. Hrušky poklademe na těsto. Zalijeme zbytkem těsta. Francouzský hruškový koláč dáme na 30 minut do trouby.

Připravíme si polevu. Na stálém ohni rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Dobře promícháme a prohřejeme.

Po 30 minutách koláč vyndáme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme připravenou polevou. Francouzský hruškový koláč dáme zapéct do trouby na dalších 20 minut.

Francouzský hruškový koláč je dobrý teplý i studený, záleží na každém, co má raději. Koláč nakrájíme a můžeme podávat.

Ariko autor receptu:

Francouzský hruškový koláč

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
215 hlasujících
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Hruškový koláč s banánem
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Hruškový koláč s banánem
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Francouzský hruškový koláč
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Francouzský hruškový koláč.
  • Recept Francouzský hruškový koláč - Francouzský hruškový koláč.
  • Recept Francouzský hruškový koláč - francouzsky hruskovy kolac


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč

Celkový počet komentářů: 49
  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Veronika 01.10.2017 17:53:44

    A té mouky je správně? přišlo mi to takové řídké a na jednu dortovou formu celkem málo těsta.

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Míša 28.09.2017 18:04:12

    S perníkovým kořením je dokonalý

  • Nerozumím:'( Karol 21.11.2016 06:58:58

    Když dám rozehřát máslo na polevu a vložím cukr s vatíčkem,budu dále prohřívat,jak se v receptu píše,mám pocit,že mi vzniknou míchaná vajíčka,má to tak prosím být?lze použít místo dortovdmé formy i koláčovou?Dá se nějak poznat,kdy na koláč dát polevu,když se u své trouby nemohu spolehnout na orientaci dle času?Budu vám moc vděčná za odpovědi.

    • Re: Nerozumím:'( allana 21.11.2016 23:11:50

      Másla má být v tomto receptu jen 80 gramů!!! 80 dkg je špatně!

      Máslo rozehřejte se skořicovým cukrem ve vodní lázni a nechte vychladnout.
      Teprve do vlahého můžete přidat vejce a pořádně je v másle rozmíchat.
      Pak tuto polevu, po 30 minutách pečení a poté, co koláč propícháte vidličkou,
      rozetřete na koláč a dále ho pečete v troubě. Jakmile se poleva vsákne, máte
      hotovo. Je výborný, ale lépe nám chutná až druhý den.

      Peču ho vždy ze 2 dávek na plechu 30x40 cm.
      S tím, zda se vám vejde do koláčové formy, si musíte poradit sama, protože neznám její velikost.

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Leila65 31.10.2016 16:00:35

    Asi mám oproti ostatním pokřivené chutě nebo nevím, ale zas takový zázrak to není. Je to taková lepší bábovka, s hruškou uvnitř.. Cukru samozřejmě stačila polovina. Pro mě lepší sníst hrušky zasyrova.. Už nikdy dělat nebudu.

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Lucie 02.09.2016 07:43:22

    Nase podzimni klasika. Moje maminka tento kolac primo zboznuje, takze hned jak zacnou padat hrusky za stodolou, jdu zase na nej. Dekujeme za skvely recept < 3

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Tamara 17.10.2015 18:32:50

    Toho prášku do pečiva také doporučuji jenom 2 lžičky. Celý prášek na to množství mouky je moc.... Jinak moc dobrý koláč :)

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč coccinella16 16.10.2015 17:25:09

    Ac nemusim sladkosti s kypricim praskem, sla jsem vyzkouset Vas recept, diky velmi kladnemu ohodnoceni. Kolac je vyborny, vlhoucky, proste uzasny. Zmiznul skutecne do 5 minut. Je jednoduchy na pripravu, takze ho zvladne i zacatecnik. Masla na polevu skutecne jen 80g! Doporucuji alespon zdvojnasobit mnozstvi testa .4 clenna rodina se jinak nenaji, ale jen ochutna :-D

  • Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč Verca.Gahura 16.10.2015 14:56:06

    Super dobrý kolač :) Možná by stačilo meně cukru a do polevy jsem nadávala vajíčko..

Nalezeno receptů: 49
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept