Francouzský hruškový koláč s polevou

1 h 15 min | moučník | 8 porcí | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2440x
Recept na koláč z hrušek, který se rozplývá na jazyku, jak je jemný.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. Do vaječné pěny přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Přilijeme mléko, olej a pečlivým mícháním připravíme hladké těsto.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Polovinu těsta na francouzský hruškový koláč vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy.

Na těsto poklademe plátky hrušek a zalijeme druhou půlkou těsta.

Hruškový koláč dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Mezitím si připravíme polevu. Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Upečený hruškový koláč vyjmeme z trouby a propícháme na více místech vidličkou. Na koláč vlijeme připravenou polevu a vložíme do trouby na dalších 20 minut.

Upečený hruškový koláč nakrájíme na trojúhelníčky, je dobrý teplý i studený, jak kdo má rád. Francouzský hruškový koláč před podáváním pocukrujeme, ozdobíme lístkem meduňky či máty a podáváme jako jemný moučník.

Michy autor receptu:

Francouzský hruškový koláč s polevou

Počet přidaných receptů: 3529

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
11 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Obrana před nachlazením? Rybí tuk s omega-3

    Náchylnější k nachlazení se váš organismus stává ve chvíli, kdy máte oslabenou imunitu.Tomu však můžete předcházet tím, že budete dbát na zdravou stravu. Jezte pravidelně tučné mořské ryby, které obsahují omega-3 mastné kyseliny. Tyto zdravé tuky totiž napomáhají imunitnímu systému a zároveň přispívají ke zdraví mozku, srdce a očí.

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.




přidat nový recept