reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle potřeby

poleva

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. Do vaječné pěny přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Přilijeme mléko, olej a pečlivým mícháním připravíme hladké těsto.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Polovinu těsta na francouzský hruškový koláč vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy.

Na těsto poklademe plátky hrušek a zalijeme druhou půlkou těsta.

Hruškový koláč dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Mezitím si připravíme polevu. Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Upečený hruškový koláč vyjmeme z trouby a propícháme na více místech vidličkou. Na koláč vlijeme připravenou polevu a vložíme do trouby na dalších 20 minut.

Upečený hruškový koláč nakrájíme na trojúhelníčky, je dobrý teplý i studený, jak kdo má rád. Francouzský hruškový koláč před podáváním pocukrujeme, ozdobíme lístkem meduňky či máty a podáváme jako jemný moučník.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3

Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou