reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Francouzský hruškový koláč s polevou

Recept na koláč z hrušek, který se rozplývá na jazyku, jak je jemný.


  • 4,8

    19×

    4,7 19
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 811 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 031 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 847 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

19. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 217 hodnocení

Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

19. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

19. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 692 hodnocení

Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů

19. 9. 2020

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. Do vaječné pěny přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Přilijeme mléko, olej a pečlivým mícháním připravíme hladké těsto.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Polovinu těsta na francouzský hruškový koláč vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy.

Na těsto poklademe plátky hrušek a zalijeme druhou půlkou těsta.

Hruškový koláč dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Mezitím si připravíme polevu. Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Upečený hruškový koláč vyjmeme z trouby a propícháme na více místech vidličkou. Na koláč vlijeme připravenou polevu a vložíme do trouby na dalších 20 minut.

Upečený hruškový koláč nakrájíme na trojúhelníčky, je dobrý teplý i studený, jak kdo má rád. Francouzský hruškový koláč před podáváním pocukrujeme, ozdobíme lístkem meduňky či máty a podáváme jako jemný moučník.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou

    Celkový počet komentářů: 6
    • HanaK
      HanaK

      Hruškový koláč

      Výborný, děkuji.

      28.10.2015 20:07:02

    • alena
      alena

      Komentář k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou

      ano , koláč je opravdu chutný , zkoušela jsem i s jablky.

      27.10.2015 04:44:45


    • Daninek
      Daninek

      Francouzský hruškový koláč s polevou

      Koláč je opravdu moc dobrý, naštěstí jsem správně odhadla, že to množství surovin odpovídá malé dortové formě. Doporučuji:-)

      20.10.2015 13:42:45

      • Standa
        Standa

        Re: Francouzský hruškový koláč s polevou

        právě dopékám koláč,Má do té polevy opravdu přijít vejce?
        Když začala chladnout tak se oddělovalo máslo a poleva nebyla tekutá.

        15.08.2018 16:08:05


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Francouzský hruškový koláč s polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.