reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzský cibulový koláč se slaninou

Tento recept uvítáte k dobrému vínu.


  • 4,6

    39×

    4,5 39
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

směs

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 169 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Postup přípravy

Těsto: Do teplé vody rozdrobíme droždí, přidáme malou lžičku cukru a vše zamícháme, aby nám vzešel kvásek. Odvážíme si hladkou mouku, do které přidáme zarovnanou polévkovou lžíci soli, lžíci oleje a máslo. Přidáme vykynutý kvásek a uhněteme těsto. Necháme 45 minut kynout.

Na potření:
Creme fraiche (zakysanou smetanu, nejlépe 15% tuku) osolíme, opepříme a přidáme trochu česneku, ale ne moc, aby nepřebil všechny chutě. Stačí poprášit sušeným česnekem. Promícháme a máme připravený základ.

Zatímco nám těsto kyne, opečeme si na pánvi trochu anglické slaniny. Není třeba přidávat tuk. Nakrájíme si tři střední cibule na kolečka a přidáme je smažit ke slanině. Cibule nesmí zhnědnout! Potřebujeme jen, aby trochu změkla.

Až nám těsto vykyne, rozválíme ho do tvaru kruhu. Rozválené těsto dáme na pečící papír a potřeme připraveným základem. Na základ poklademe osmaženou anglickou slaninu s cibulí a dáme do trouby.

Trouba musí být předem rozehřátá na maximum. V mojí elektrické troubě koláč peču na 250 °C. Peče se zprudka, aby těsto nebylo vysušené. Doba pečení je asi 10 - 15 minut. Hotový koláč poznáme tak, že ho nadzvedneme nožem a zespodu uvidíme hnědá kolečka na těstě.

Francouzský cibulový koláč se slaninou podáváme k vínu.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

    Celkový počet komentářů: 10
    • Karel
      Karel

      Komentář k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

      Super, těsto je super i na pizzu :)

      02.02.2017 17:01:27

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

      Dost mi to teda nakynulo asi tak na výšku 3cm asi, to mě překvapilo. Jinach koláč byl chutný a nejspíš jsem ho nepekla naposledy :-)

      06.01.2017 10:02:23

    • Marta
      Marta

      Komentář k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

      Doporučuji. Kolač jsem dělala ze dvou dávek na oslavu a jen se po něm zaprášilo. Moc dobrý.

      30.11.2016 10:02:04


    • Jana
      Jana

      Doporučuji

      Úžasně se s těstem pracovalo. Chuťově na jedničku, doma nám všem moc chutnalo. Už se těším, až ho zas budu dělat :)

      04.01.2016 17:48:29

    • anežka
      anežka

      Komentář k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

      Koláč je výborný, dala jsem ho na hranatý plech. Zapíšu si do své kuchařky :)

      20.11.2015 14:25:57

    • bambinna
      bambinna

      Komentář k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

      Výborný!!!

      03.03.2015 00:03:54

    • Edita
      Edita

      Koláč je moc dobrý, těsto krásně křupavé. Dnes budu opět dělat z dvojité dávky. Jeden s cibulí a jeden chci zkusit se špenátem.

      05.02.2015 15:07:14

    • borsovska
      borsovska

      Komentář k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

      1,5dl vody na kvasek neni to nejak hodne???

      11.11.2014 12:42:28

    • Tereza
      Tereza

      Mohla bych se zeptat na kolik porcí tak je ten Váš cibulový koláč?

      09.11.2011 08:28:48

      • Martina
        Martina

        pokud koláč berete jako chuťovku, dá se rozkrájet na 8 dílů, pokud koláč berete jako hlavní jídlo, řekla bych, že se z něj nají dva lidé

        10.11.2011 20:19:46


    Nalezeno receptů: 10

    Přidat příspěvek k receptu Francouzský cibulový koláč se slaninou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.