reklama
hledat uživatel
       

6. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Francouzské kuře

Francouzské kuře

Recept na kuře potřené máslem, pečené se snítkou estragonu a podávané s pečeným česnekem.


  • 3,0

    662×

    2,9 662
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Dutinu kuřete osolíme, opepříme a vložíme snítku estragonu, kuře můžeme svázat, osolíme ho i navrchu. Celé kuře potřeme máslem a prsíčky položíme na pekáč, podlijeme vývarem a přikryjeme papírem na pečení, který potřeme máslem.

Takto připravené kuře v pekáčku pečeme asi 60 minut na 190 °C. Během pečení kuře obracíme na boky, na záda a poléváme ho vypečenou šťávou, aby bylo celé zlatohnědé. Vyzkoušíme, zda je kuře hotové, píchneme jehlici do silné části stehna a pokud vytéká čirá šťáva, tak je kuře hotové. Upečené francouzské kuře uchováme v teple.

Připravíme si pečený česnek. Vršky česnekových hlaviček odřízneme a vyrovnáme je na vymazaný plech, česnek jemně potřeme olejem. Česnek pečeme asi 45 minut na 180 °C, až je na povrchu zlatavý.

Francouzské kuře naporcujeme a při jídle vymačkáváme měkké stroužky pečeného česneku.

Foto: Shutterstock.com

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor


Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské kuře

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.