reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzské brambory

Brambory můžete použít i syrové, ale příprava bude trvat mnohem déle. Zkuste také majoránku!


  • 3,0

    634×

    3 634
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 842 hodnocení

Recept na vánoční perníčky krok za krokem

14. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 610 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Příprava smaženého sýru podle šéfkuchaře

14. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabé plátky. Část brambor vyložíme do tukem vymazaného pekáče, osolíme, opepříme a střídavě na ně vrstvíme nakrájenou cibuli, pokrájená vejce na kolečka a uzené nakrájené na kostičky. Přidáme kapii a sýr nakrájený na kousíčky. Překryjeme vrstvou brambor, osolíme, opepříme, poklademe kousky másla a pečeme asi 15 minut. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a dopékáme, dokud vejce neztuhnout.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzské brambory

    Celkový počet komentářů: 7
    • Ivana
      Ivana

      Komentář k receptu Francouzské brambory

      Děkuji za vynikající recept, i pro mě jako pro začínající kuchařku je pospup popsán super a výsledek ještě lepší!

      07.07.2013 14:48:48

    • Michal
      Michal

      většinou se všecko dělá v předehřátý troubě na 200-220°C

      04.08.2012 14:45:16

    • Ladislav ŠTROUF
      Ladislav ŠTROUF

      tak ted se ukázalo jaký jsou ženský kuchařky ,je snad jasný že do předehřátý a teplota :::tak snad každá trouba peče jinak a kdo doma něco už pekl tak tohle snad nikdo radit nemusí ,nejste vy obě blond ????????????? :-)

      25.07.2012 13:00:41


      • Raduza
        Raduza

        Ale pane, Pája bude asi Pavel, prostě kluk, který si vaří sám, Když by .... OCHUTNAT NECHTĚL. Jedině, že by tam byla na konci příspěvku chyba :-). Jinak k té teplotě
        - tak, jak píšete. U zapékaného pokrmu na teplotě tolik nesejde, přidám - uberu. Problémem, alespoň pro mne, jsou moučníky.

        31.07.2012 08:46:21

    • Veverka
      Veverka

      Myslím, že Pája má pavdu.. není psáno, jestli do předehřáté trouby nebo ne. :/

      06.07.2012 10:29:35

    • Pája
      Pája

      Strašně "miluji" recepty typu "pečeme X minut"... Ale že by někdo třeba napsal při jaké teplotě, nebo zda vkládat do rozpálené trouby, či nikoli...??? Že na tom nezáleží? Kdo si to myslí, tak zřejmě nikdy nic nepekl a nic bych od něj ani ochutnat nechtěl.

      06.01.2012 21:13:51


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.