reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzské brambory ze syrových brambor

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Francouzské brambory ze syrových brambor

Každý má svůj recept na přípravu tohoto oblíbeného jídla. Zkusila jsem ho připravit ze syrových brambor a jinak již ani nebudu dělat, protože tyto brambory jsou rychlejší a mnohem chutnější než z vařených brambor.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 - 3 mm a necháme odpočívat ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Domácí uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Hustou kyselou smetanu osolíme podle chuti.

Brambory scedíme od vody a utřeme do sucha v čisté utěrce. Suchá kolečka brambor vložíme na dno pekáčku, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Na brambory rozložíme měsíčky cibule, pokračujeme kolečky vajec a klobásy a potřeme osolenou hustou kyselou smetanou.

Vrstvení opakujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou mají být brambory potřené kyselou smetanou. Povrch přelijeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 až 35 minut do červena.

Francouzské brambory ze syrových brambor servírujeme horké, podlijeme chutnou vypečenou šťávou a podáváme s domácí kyselou okurkou. Je to velmi chutná verze s uvnitř úžasně šťavnatými a měkkými brambory a na povrchu křupavými. Tento způsob přípravy je mnohem rychlejší a chutnější.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

Celkový počet komentářů: 2
  • Libchen
    Libchen

    Komentář k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

    Ahoj Kucharik, myslím, že si vše přečetl dobře. záleží na tom, jak peče tvoje trouba, když si odsleduješ čas a teplotu, musíš přispúsobiit té své. já pekla v elektrické troubě a ta peče moc dobře, taky záleží na hroubce nakájených surovin, a při bramborách hlavně na jejich kvalitě, jestli máš brambory typu A, B nebo C.
    děkuji za milý komentář a doufám, že jsem pomohla :-)

    17.07.2017 07:09:50

  • Kucharik
    Kucharik

    Komentář k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

    Nevim, jestli jsem treba neco spatne nepochopil, ale za 30-35 minut na cca 180 jsou brambory stale naprosto syrove. Hodinu bych videl jako minimum.

    16.07.2017 14:30:28

Nalezeno receptů: 2

Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor