Francouzské brambory ze syrových brambor

45 min | hlavní chod | 6 porcí | Ostatní kuchyně | recept zobrazen: 1949x
Každý má svůj recept na přípravu tohoto oblíbeného jídla. Zkusila jsem ho připravit ze syrových brambor a jinak již ani nebudu dělat, protože tyto brambory jsou rychlejší a mnohem chutnější než z vařených brambor.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 - 3 mm a necháme odpočívat ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Domácí uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Hustou kyselou smetanu osolíme podle chuti.

Brambory scedíme od vody a utřeme do sucha v čisté utěrce. Suchá kolečka brambor vložíme na dno pekáčku, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Na brambory rozložíme měsíčky cibule, pokračujeme kolečky vajec a klobásy a potřeme osolenou hustou kyselou smetanou.

Vrstvení opakujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou mají být brambory potřené kyselou smetanou. Povrch přelijeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 až 35 minut do červena.

Francouzské brambory ze syrových brambor servírujeme horké, podlijeme chutnou vypečenou šťávou a podáváme s domácí kyselou okurkou. Je to velmi chutná verze s uvnitř úžasně šťavnatými a měkkými brambory a na povrchu křupavými. Tento způsob přípravy je mnohem rychlejší a chutnější.

autor receptu:

Francouzské brambory ze syrových brambor

Počet přidaných receptů: 442

Ingredience

na porcí

Recept Francouzské brambory ze syrových brambor byl 08.04.2017 na 7. místě v žebříčku nejlepších receptů.

2,3
slabší recept
32 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

Celkový počet komentářů: 2
  • Komentář k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor Libchen 17.07.2017 07:09:50

    Ahoj Kucharik, myslím, že si vše přečetl dobře. záleží na tom, jak peče tvoje trouba, když si odsleduješ čas a teplotu, musíš přispúsobiit té své. já pekla v elektrické troubě a ta peče moc dobře, taky záleží na hroubce nakájených surovin, a při bramborách hlavně na jejich kvalitě, jestli máš brambory typu A, B nebo C.
    děkuji za milý komentář a doufám, že jsem pomohla :-)

  • Komentář k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor Kucharik 16.07.2017 14:30:28

    Nevim, jestli jsem treba neco spatne nepochopil, ale za 30-35 minut na cca 180 jsou brambory stale naprosto syrove. Hodinu bych videl jako minimum.

Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept