reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Francouzské brambory ze syrových brambor

Francouzské brambory ze syrových brambor

Každý má svůj recept na přípravu tohoto oblíbeného jídla. Zkusila jsem ho připravit ze syrových brambor a jinak již ani nebudu dělat, protože tyto brambory jsou rychlejší a mnohem chutnější než z vařených brambor.


  • 2,7

    38×

    2,6 38
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 525 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Videorecept na Slaný koláč s rajčaty a cibulí

19. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Co s přebytky zeleniny: Zkuste ji zmrazit a uchovat na zimu

19. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

18. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

18. 8. 2019

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kolečka o tloušťce asi 2 - 3 mm a necháme odpočívat ve studené vodě, aby se vyplavil přebytečný škrob. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Domácí uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Hustou kyselou smetanu osolíme podle chuti.

Brambory scedíme od vody a utřeme do sucha v čisté utěrce. Suchá kolečka brambor vložíme na dno pekáčku, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Na brambory rozložíme měsíčky cibule, pokračujeme kolečky vajec a klobásy a potřeme osolenou hustou kyselou smetanou.

Vrstvení opakujeme do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvou mají být brambory potřené kyselou smetanou. Povrch přelijeme olejem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 30 až 35 minut do červena.

Francouzské brambory ze syrových brambor servírujeme horké, podlijeme chutnou vypečenou šťávou a podáváme s domácí kyselou okurkou. Je to velmi chutná verze s uvnitř úžasně šťavnatými a měkkými brambory a na povrchu křupavými. Tento způsob přípravy je mnohem rychlejší a chutnější.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

    Celkový počet komentářů: 2

    • Libchen
      Libchen

      Komentář k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

      Ahoj Kucharik, myslím, že si vše přečetl dobře. záleží na tom, jak peče tvoje trouba, když si odsleduješ čas a teplotu, musíš přispúsobiit té své. já pekla v elektrické troubě a ta peče moc dobře, taky záleží na hroubce nakájených surovin, a při bramborách hlavně na jejich kvalitě, jestli máš brambory typu A, B nebo C.
      děkuji za milý komentář a doufám, že jsem pomohla :-)

      17.07.2017 07:09:50

    • Kucharik
      Kucharik

      Komentář k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

      Nevim, jestli jsem treba neco spatne nepochopil, ale za 30-35 minut na cca 180 jsou brambory stale naprosto syrove. Hodinu bych videl jako minimum.

      16.07.2017 14:30:28


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory ze syrových brambor

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.