reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzské brambory z vepřové konzervy

Jednoduché, levné a chutné jídlo pro všední dny.


  • 3,6

    21×

    3,5 21
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Omyjeme brambory a dáme je vařit (ve slupce). Vaříme je asi 15 minut na polotvrdo.

Mezitím si připravíme další ingredience: Zeleninu, žampiony, konzervu (nakrájíme ji na malé kousíčky), cibuli nakrájenou na kolečka.

Z brambor slijeme vodu a slupku oloupeme. Nyní začneme vrstvit.

Brambory krájíme na kolečka a rovnáme na plech. Vrstvu osolíme a opepříme. Poté posypeme vrstvou zeleniny, pak vrstvou žampionů a masa z konzervy, na něž poklademe kolečka cibule. Na to vše vyskládáme vrstvu brambor nakrájená na kolečka. Opět posolíme a opepříme. Toto celé vrstvení opakujeme ještě jednou: Zelenina, žampiony, maso, cibule, brambory, osolit, opepřit. Na vrch brambor dáme kousky plátkového sýra.

Francouzské brambory z vepřové konzervy dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 15 - 20 minut. Poté přelijeme směsí rozšlehaných vajec a mléka řádně osolené a opepřené a ještě dopečeme 10 - 15 minut.

Připravené francouzské brambory podáváme například s okurkou či zavařenou řepou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory z vepřové konzervy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.