Někdo brambory vaří ve slupce na tenhle recept. Tyhle brambory se předem vařit nemusí. Je to jednoduší recept.
4 ks | vejce |
2 ks | paprika |
2 kg | brambory |
2 ks | cibule |
300 g | uzené maso |
1 balíček | mražená zelenina |
2 ks | smetana 12% |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř |
Nejdřív si očistíme a na kolečka nakrájíme brambory. Na kolečka pak nakrájíme i cibuli. Na nudličky nebo na kostičky papriku. Jestli máme barevnou papriku po ruce bude to víc barevnější. V kastrůlku si dáme vařit vejce na tvrdo. Do brambor můžeme dávat buď nějakou klobásu anebo uzené. Takhle připravené ingredience prokládáme jednu vrstvu na druhou. Nejdřív brambory, cibuli, uzeninu, papriku, vejce, můžeme použít taky mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme každou vrstvu podle chuti. Vše pak zalijeme smetanou 12%. Ke konci pečení můžeme posypat lehce nastrouhaným sýrem. Francouzské brambory se smetanou pečeme v předem předehřáté troubě pomalu asi 1 hodinu. Upečené brambory ihned podáváme.
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
Rychlé večeře za babku: 7 receptů, které vám usnadní život
Pokud hledáte recepty na rychlou a chutnou večeři, které nezatíží vaši peněženku, máme pro vás pár tipů. Zaručujeme, že příprava nezabere příliš času na samotnou přípravu a pochutná si celá rodina. Zkuste třeba houbové noky, domácí langoše, guláš z čočky nebo brambory z jedné pánve.
autor Jovi
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena