reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzské brambory se smetanou

Někdo brambory vaří ve slupce na tenhle recept. Tyhle brambory se předem vařit nemusí. Je to jednoduší recept.


  • 3,4

    172×

    3,4 172
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Nejdřív si očistíme a na kolečka nakrájíme brambory. Na kolečka pak nakrájíme i cibuli. Na nudličky nebo na kostičky papriku. Jestli máme barevnou papriku po ruce bude to víc barevnější. V kastrůlku si dáme vařit vejce na tvrdo. Do brambor můžeme dávat buď nějakou klobásu anebo uzené.

Takhle připravené ingredience prokládáme jednu vrstvu na druhou. Nejdřív brambory, cibuli, uzeninu, papriku, vejce, můžeme použít taky mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme každou vrstvu podle chuti.

Vše pak zalijeme smetanou 12%. Ke konci pečení můžeme posypat lehce nastrouhaným sýrem.

Francouzské brambory se smetanou pečeme v předem předehřáté troubě pomalu asi 1 hodinu. Upečené brambory ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzské brambory se smetanou

    Celkový počet komentářů: 7
    • Alenka
      Alenka

      Komentář k receptu Francouzské brambory se smetanou

      Děláte si srandu ? Co to je za recept ? Udělala jsem vše podle receptu a ta Smetana se mi vůbec nezapekla, bylo to jak voda . Musela jsem ji vylejt z pekáče a ušleháme s vajíčkem aby mi to drželo po hromadě . Kdo opravdu neumí vařit tak se v tom nevyzná. Šílený.

      24.10.2016 21:42:41

    • Doga nenažraná
      Doga nenažraná

      na cem se to peče???na oleji nebo na čem dik

      13.09.2014 20:17:08

    • Cacorka
      Cacorka

      Pošmákli jsme si, je to zpestření obyčejných zapékaných brambor s kabanosem, které naši dělají každý druhý víkend :D:D

      05.04.2012 19:13:31


    • Pavel
      Pavel

      Proč je takový problém napsat do receptu teplotu pečení? Nejsme všichni odborníci, abychom to věděli!

      10.02.2012 22:05:08

    • ni
      ni

      proc si to ma strcit do ...... je to nahodou dobry

      14.04.2011 15:36:34

    • ja
      ja

      strcte si to do ......

      02.10.2010 13:46:04

    • patricie
      patricie

      malá změna

      Místo smetany můžeme použít podmáslí.

      11.11.2008 11:19:11

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory se smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.