reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Francouzské brambory s uzenou makrelou

Francouzské brambory trochu jinak. Prostě i tyto chutnají. Recept na výborný hlavní chod z brambor a uzené makrely.


  • 4,5

    15×

    4,4 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kolečka. Uzenou makrelu vykostíme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíce nebo na kostičky.

Brambory ukládáme do vymaštěného pekáčku (zapékací mísy). Do pekáčku dáme první vrstvu brambor, na ně rozložíme cibuli, na cibuli dáme uzenou makrelu, opět vrstvu cibule a vrstvu brambor. Na brambory položíme na plátky pokrájené máslo. Nesmíme zapomenout vždy obě vrstvy brambor posolit a popepřit.

Připravenou směs dáme do trouby předehřáté na 180 °C a zapékáme 25 - 30 minut. Potom brambory zalijeme rozšlehanými vejci a dopékáme ještě 10 minut. Kůži z uzených makrel nevyhazujeme, ale položíme je na horní vrstvu brambor a pečeme spolu dohromady. Po dopečení kůži odstraníme a vyhodíme.

Francouzské brambory s uzenou makrelou ihned podáváme jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory s uzenou makrelou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.