reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na drobné plátky.

Cibuli s kuřecím masem osmažíme dozlatova. Pečící formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Na dno poklademe plátky očištěných brambor, osolíme a opepříme. Přidáme osmaženou cibuli s kuřecím masem a sterilovaný hrášek. Celý povrch (včetně stran) obložíme zase plátky brambor a osolíme.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Francouzské brambory s kuřecím masem zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem, směsí na francouzské brambory a dáme zapéct do trouby.

Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou ihned po zapečení podáváme jako dobrý oběd nebo večeři. Recept je možné obměnit žampiony s masem místo hrášku. Jako příloha se hodí jakákoliv čerstvá či zavařená zelenina, jako například kyselé okurky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou

    Celkový počet komentářů: 2

    • Tomáš
      Tomáš

      Komentář k receptu Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou

      Velice vydařené,chválím a dávám za jedna.

      01.12.2017 09:30:15

    • chickensalad100
      chickensalad100

      JE to dobrota.

      30.01.2015 00:24:45

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Francouzské brambory s kuřecím masem a smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.