reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzská roláda z kuřete

Přišla mi početná návštěva s dětmi a bylo potřeba je mile a chutně překvapit pestrým a dobrým jídlem, které můžeme podávat za tepla i za studena. Vybrala jsem recept z francouzské kuchyně.


  • 2,6

    10×

    2,6 10
  • 2 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Postup přípravy

Kuře vykostíme ostrým nožem, stehenní a křídelní kosti vybereme a postupujeme od předu od prsní kosti hrudním košem tak, abychom nepřeřezali kůži, dostaneme poté souvislý pás masa i s kůží, který rozprostřeme na podnos. Maso na prsou nařežeme horizontálně a položíme ho na místa, kde je masa jen málo nebo tam, kde je pouze kůže.

Sýr v celku pokrájíme na tenké pásky, což vůbec nevadí, neboť při pečení se pásky sýra roztečou a spojí do jednolitého plátu. Pohodlnější je mít plátkový sýr. Čerstvé žampiony neloupeme, jen očistíme vlhkým hadříčkem a pokrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Od hlávky salátu oddělíme listy, omyjeme a necháme odkapat od vody.

Místo provázku použijeme pečící papír, na který rozložíme plátky másla. Plát z kuřecího masa z obou stran osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, potom ho položíme na plátky másla na pečícím papíru.

Kuřecí maso potřeme hořčicí a na potřené maso položíme salátové listy. Na salátové listy položíme plátky rajčat v jedné vrstvě. Na plátky rajčat poklademe plátky žampionů a každou zeleninu ještě jemně osolíme a okořeníme černým pepřem. Na žampiony rozložíme pásky sýra. Vrstvu sýra pokryjeme plátky krůtí šunky, čímž i ukončíme vrstvení surovin a na vrch ještě dáme plátky másla.

Po délce celé srolujeme pomocí pečícího papíru do rolády a oba konce pevně utáhneme jako na salonce. Zabalenou roládu vložíme do pekáče a trochu podlijeme studenou vodou.

Roládu pečeme 2 hodiny v troubě na 170 °C. Asi 20 minut před koncem pečení roládu vybereme z trouby, nahoře přeřežeme pečící papír, dokola ho uvolníme od rolády. Vrátíme pekáč do trouby, teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme ještě 20 minut, aby se kůžička upekla krásně do křupava. Po chvíli odpočinku roládu pokrájíme na 2 cm silné pláty.

Francouzskou roládu z kuřete podáváme s dušenou rýží. Výhodou této rolády je úžasná šťavnatost, výborná chuť a jednoduchost přípravy. Kostru z vykostěného kuřete s odřezky použijeme na výborný kuřecí vývar. Roláda chutná za tepla i za studena. Za celkem přiměřenou cenu zasytíme více lidí a můžeme podávat jako sváteční hlavní chod i s polévkou.

Na vykostění doporučuji koupit kuře o celkové váze aspoň 1,8 kg a více. Hlavním předpokladem lehkého vykostění kuřete je především velmi ostrý nůž. Na YouTube najdeme mnoho názorných videí na vykostění kuřete, netřeba se toho vůbec bát.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzská roláda z kuřete

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.