reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

krém

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční tvarohová štola s brusinkami krok za krokem

10. 12. 2019

Postup přípravy

Z ingrediencí na těsto vyšleháme piškotové těsto. Rovnoměrně je rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C dozlatova.

Vodu svaříme s cukrem a pudinkem. Ušleháme sníh ze 7 bílků do něj vlijeme horký uvařený krém. Krém rozdělíme 2 půlky. Do jedné dáme 2 lžíce kakaa.

Vychladlý korpus pokapeme rumem a natřeme napřed světlým krémem a pak tmavým krémem. Po vychladnutí dáme na francouzskou kostku karamelovou šlehačku.

Karamelovou šlehačku připravíme takto: Z cukru uděláme karamel, který zalijeme horkým mlékem. Po vychladnutí vsypeme šlehačky v prášku a vyšleháme.

Francouzskou kostku zdobíme strouhanou čokoládou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzská kostka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.