reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Francouzská kachna na víně

Gurmáni si opravdu pochutnají! Kachna je vařená v okořeněném červeném víně a v omáčce nakonec najdeme i osmahnuté malé cibulky a žampióny.


  • 3,1

    720×

    3 720
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

Kachnu naporcujeme, bůček pokrájíme na kostky, které necháme přejít varem v osolené vodě a pak z nich v kastrolu vyškvaříme tuk, vyjmeme je a na tuku osmažíme kousky kachny. Ty potom zalijeme vínem tak, aby byly potopeny. Osolíme, opepříme, přidáme muškát, posekanou cibulku, česnek, tymián a bobkový list. Pod pokličkou vaříme asi hodinu a půl na mírném ohni. Potom přidáme vyškvařený bůček a dusíme asi 30 minut. Spařené malé cibulky osmahneme na másle, do kterého přidáme kapku octa a lžičku cukru. Žampióny namočíme na chvíli do vody s citrónovou šťávou, když je kachna hotová, zahustíme šťávu jíškou, povaříme a pak přidáme žampióny a cibulky. Nakonec do omáčky vmícháme kachní játra rozmělněná s vodkou a už nevaříme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzská kachna na víně

    Celkový počet komentářů: 3
    • timi
      timi

      Kachna na "alkoholu"

      Vypadá to velmi zajímavě a hlavně netradičně.
      Určítě to zkusím.
      timi

      06.12.2010 09:15:21

    • Martin746
      Martin746

      Jednoduché.Super.

      30.12.2009 12:12:20

    • HONZA
      HONZA

      Jatra rozmelneny s vodkou to nemusi byt spatny....akorat nevim jestli ma ta kachna mit i cirhozu.

      08.06.2009 11:39:49



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Francouzská kachna na víně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.