reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzská jehněčí kýta

Recept na vynikající pečeni s vůní a chutí tymiánu a piva.


  • 5,0

    5 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

Jehněčí maso rozkrojíme, dobře ho potřeme 1 lžící oleje a ochutíme polovinou prolisovaného česneku, polovinou tymiánu, osolíme a opepříme. Srolujeme a svážeme maso kuchyňským motouzem. Vložíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

Troubu předehřejeme na 190 °C, v horkovzdušné troubě ubereme 20 stupňů.

V misce smícháme pivo, med, jalovec, zbytek česneku, tymiánu a bobkové listy. Nalijeme to kolem masa v pekáči a ten vložíme do trouby. Ihned snížíme teplotu na 160 °C (pamatujte na horkovzdušnou troubu). Každých 10 minut podléváme tekutinou v pekáči. Celková délka pečení francouzské jehněčí pečeně je 30 minut na kilo masa. Takto postupujeme, chceme-li maso středně udělané, tak jak je vlastně jehněčí nejlepší. Vnitřní teplota jehněčího je 55 - 57 °C.

Pekáč vyjmeme z trouby, maso volně přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout před nakrájením.

Francouzskou jehněčí kýtu podáváme s vlastní šťávou a bagetou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzská jehněčí kýta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.