reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Francouzská jehněčí kýta

Recept na vynikající pečeni s vůní a chutí tymiánu a piva.


  • 5,0

    5 4
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Jehněčí maso rozkrojíme, dobře ho potřeme 1 lžící oleje a ochutíme polovinou prolisovaného česneku, polovinou tymiánu, osolíme a opepříme. Srolujeme a svážeme maso kuchyňským motouzem. Vložíme do pekáče, potřeme olejem, osolíme a opepříme.

Troubu předehřejeme na 190 °C, v horkovzdušné troubě ubereme 20 stupňů.

V misce smícháme pivo, med, jalovec, zbytek česneku, tymiánu a bobkové listy. Nalijeme to kolem masa v pekáči a ten vložíme do trouby. Ihned snížíme teplotu na 160 °C (pamatujte na horkovzdušnou troubu). Každých 10 minut podléváme tekutinou v pekáči. Celková délka pečení francouzské jehněčí pečeně je 30 minut na kilo masa. Takto postupujeme, chceme-li maso středně udělané, tak jak je vlastně jehněčí nejlepší. Vnitřní teplota jehněčího je 55 - 57 °C.

Pekáč vyjmeme z trouby, maso volně přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout před nakrájením.

Francouzskou jehněčí kýtu podáváme s vlastní šťávou a bagetou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Francouzská jehněčí kýta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.