Francouzská cibulová polévka

30 min | polévka | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 156806x
Pravá francouzská cibulová polévka pro dvě osoby.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařilo 19 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

V kastrůlku roztavíme máslo a cibuli na něm osmahneme. Pak přidáme hovězí vývar, víno a pepř. Polévku chvíli povaříme. Podle potřeby zahustíme moukou a osolíme.

Mezitím si chléb nakrájíme na kostičky a na pánvi trochu osmahneme.

Hotovou francouzskou polévku rozdělíme do misek, přidáme osmažený chléb a za horka ji posypeme sýrem.

autor receptu:

Francouzská cibulová polévka

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

4,2
skvělý recept
92 hlasujících
  • Recept Francouzská cibulová polévka - Francouzská cibulová polévka.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzská cibulová polévka

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Francouzská cibulová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept