reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Francouzská bageta

Chutná pravá francouzská bageta.


  • 4,5

    125×

    4,5 125
  • 1 h 15 min

  • 18×

Ingredience



Energetická hodnota

3398 kJ / 811,7 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme v dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.

Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Pekáček s vodou necháme v troubě. Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.

Francouzské bagety jíme tak, jak máme rádi.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Francouzská bageta

    Celkový počet komentářů: 40
    • jindra.kolouskova
      jindra.kolouskova

      pravá bagetka

      Včera jsem vyzkoušela, nemá chybu!!! Jinou už dělat nebudu, jen jsem vynechala med a přidala víc soli, místo mléka vlažná voda neuškodí. Jednoduché, ale přitom VYNIKAJÍCÍ!

      25.02.2017 06:59:30

    • Maruška
      Maruška

      Děkuji za výborný recept. Bagentky nemají chybuje :-). Jen jsem těsto nechala kynout asi 2 hodiny.

      01.11.2016 19:30:29

    • Keeja
      Keeja

      Bagetky vyborne jen jsem musela peci o neco dele :))

      06.01.2016 14:57:47


    • atka
      atka

      moc nam chutnaji. Delam je ale male. A jsou fakt moc dobre

      01.07.2015 21:49:56

    • Franta
      Franta

      Moc dobré, ale dal bych tak o lžičku víc soli, byly trochu nasládlé (což sice vůbec nebylo špatné, ale francouzská bageta to potom není)

      13.06.2015 22:37:53

    • Kacka
      Kacka

      Mám prosbičku netušíte někdo, čím můžu nahradit droždí? Jsem ve Francii a musím říct, že sehnat tady například polohrubou mouku a droždí je opravdu nemožné :(
      Děkuji za odpověď a radu :)

      17.09.2010 17:03:46

      • hjhj
        hjhj

        Re: Droždí

        V každém Franprix či Monoprix, ale i jinde mají sušené droždí. To je určitě lepší než prášek do pečiva.

        22.11.2011 22:08:30

      • Michal
        Michal

        Re: Droždí

        Dobrý den,
        pokud rozumím funkci kvasnic, resp. droždí, nejsem si jistý, že lze je nějak nahradit...?!? Dle mého skromného názoru se Vám určitě povede je někde sehnat, v USA se nám to taky dlouho nedařilo, nakonec jsme ale sehnali sušené (yeast), měli ale dva druhy, jedny kvasily až v troubě, druhé při pokojové teplotě...!!! (Kolikrát jsme čekali, než nám vzešlo těsto a ono nic, pak v troubě to bylo hrnečku dost!!! ;) )
        Držím palce, bagety budu zkoušet dnes večer! ;)
        MH

        12.04.2012 14:36:48

    Nalezeno receptů: 40
    |< << 1234 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Francouzská bageta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.