Francouzská bageta

1 h 15 min | příloha | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 142895x
Chutná pravá francouzská bageta.
Komentáře receptu 39
Uvařil jsem to (Recept vařilo 17 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme v dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.

Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Pekáček s vodou necháme v troubě. Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.

Francouzské bagety jíme tak, jak máme rádi.

misel autor receptu:

Francouzská bageta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Francouzská bageta - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 3398 kJ / 811,7 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2499 běžně 5229 Kč sleva 52 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
105 hlasujících
  • Recept Francouzská bageta - Bagety na plechu
  • Recept Francouzská bageta - Upečené bagety
  • Recept Francouzská bageta - Bagety po vykynutí
  • Recept Francouzská bageta - Upečené bagety
  • Recept Francouská bageta - Bagety na pečícím papíře.
  • Recept Francouská bageta - Detail bagety.
  • Recept Francouzská bageta - Tak tady jsou moje PRVNÍ bagety z domácí pekárny, které za něco stojí, přidala jsem tam trochu více vody a místo kl. droždí 2lžičky sušeného droždí, z této dávky těsta jsem ještě upekla 4 bagety.

Kuchařky obsahující recept Francouzská bageta

Recept se nachází v 322 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 6010 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4323 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzská bageta

Celkový počet komentářů u receptu: 39
  • Pecka Maruška 01.11.2016 19:30:29

    Děkuji za výborný recept. Bagentky nemají chybuje :-). Jen jsem těsto nechala kynout asi 2 hodiny.

  • Bagetky vyborne jen jsem musela peci o neco dele :))

  • bagety atka 01.07.2015 21:49:56

    moc nam chutnaji. Delam je ale male. A jsou fakt moc dobre

  • Super Franta 13.06.2015 22:37:53

    Moc dobré, ale dal bych tak o lžičku víc soli, byly trochu nasládlé (což sice vůbec nebylo špatné, ale francouzská bageta to potom není)

  • Mám prosbičku netušíte někdo, čím můžu nahradit droždí? Jsem ve Francii a musím říct, že sehnat tady například polohrubou mouku a droždí je opravdu nemožné :(
    Děkuji za odpověď a radu :)

    • Re: Droždí Michal 12.04.2012 14:36:48

      Dobrý den,
      pokud rozumím funkci kvasnic, resp. droždí, nejsem si jistý, že lze je nějak nahradit...?!? Dle mého skromného názoru se Vám určitě povede je někde sehnat, v USA se nám to taky dlouho nedařilo, nakonec jsme ale sehnali sušené (yeast), měli ale dva druhy, jedny kvasily až v troubě, druhé při pokojové teplotě...!!! (Kolikrát jsme čekali, než nám vzešlo těsto a ono nic, pak v troubě to bylo hrnečku dost!!! ;) )
      Držím palce, bagety budu zkoušet dnes večer! ;)
      MH

      • Re: Re: Droždí barnetolda 28.01.2015 22:41:24

        misto kvasnic a drozdi lze bezpečne použít bílek z vajíčka na 1 bílek spetka soli 1 lžíce studené vody bilek vodu absorbuje a tak ho jeste zhutní roslehat uplne na max aby byl huhej a chlebík bude krasne nadychanej.

      • Re: Re: Droždí Iva 02.05.2012 04:25:03

        Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jaké droždí se Vám tady v USA osvědčilo? Čerstvé jsem nesehnala, tak jsem koupila "active dry yeast" - 7g sáčky od firmy Lesaffre. Chtěla jsem péct chleba, jenže těsto vůbec nevykynulo a strašně se lepilo... V troubě se trochu zvedlo, ale chleba byl po upečení tak tvrdý, že bychom si na něm vylámaly zuby :( Takže uvítám jakoukoli radu, jak na droždí v USA :) Předem díky!

    • Re: Droždí hjhj 22.11.2011 22:08:30

      V každém Franprix či Monoprix, ale i jinde mají sušené droždí. To je určitě lepší než prášek do pečiva.

    • boohaaci
      náhražka droždí boohaaci 09.10.2010 17:59:50

      Ahoj zkus to ahradit kypřícím práškem do pečiva nebo amoniem,ale nevím jak to dopadne,ikdyž ten prášek do pečiva může být dobrý,dej ho tam tak půl sáčku více ne,tak ti držim palečky a pisni jak se ti to povedlo

Celkový počet komentářů: 39
Nalezeno receptů: 39
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Francouzská bageta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning - stravování nejmenších dětí bez příkrmů

    Metoda Baby Led Weaning je způsob, jakým lze u dítěte začít s pevnou stravou. V tomto případě se dětem nekupují příkrmy a přesnídávky z obchodů a ani se nechystají domácí kašičky. Jídlo se nemixuje. Příprava pokrmů není nijak náročná a nezabere skoro žádnou práci.

  • Co je to sněžná slepota?

    Co je to sněžná slepota?

    Pojem sněžná slepota zná asi každý, kdo byl někdy v zimě na horách. Tento zdravotní problém způsobují zvýšené a velmi intenzivní účinky slunečního UV záření, díky kterým dochází k zánětu oční rohovky a spojivky. Provází jej slzení, bolest očí a hlavy, která trvá nejméně 6 až 8 hodin.




přidat nový recept