Francouzská bageta

1 h 15 min | příloha | 4 porce | francouzská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 156498x
Chutná pravá francouzská bageta.
Komentáře receptu 40
Uvařil jsem to (Recept vařilo 18 lidí)


Postup přípravy receptu

Všechny suroviny na těsto smícháme, až je těsto vláčné a nebude se lepit. Místo mléka můžeme dát vlažnou vodu. Těsto necháme 10 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Ty vyválíme v dlouhé bagety. Bagety dáme na plech vyložený pečícím papírem, jemně je nařízneme a necháme asi 45 minut kynout. Troubu předehřejeme na 180 °C a vložíme do ní na dno pekáček s vodou.

Vykynuté bagety dáme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Pekáček s vodou necháme v troubě. Upečené bagety vyndáme z trouby, potřeme vlažnou vodou a necháme na mřížce vychladnout.

Francouzské bagety jíme tak, jak máme rádi.

misel autor receptu:

Francouzská bageta

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Francouzská bageta - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 3398 kJ / 811,7 kCal (na 1 porci)
4,5
skvělý recept
110 hlasujících
  • Recept Francouzská bageta - Bagety na plechu
  • Recept Francouzská bageta - Upečené bagety
  • Recept Francouzská bageta - Bagety po vykynutí
  • Recept Francouzská bageta - Upečené bagety
  • Recept Francouská bageta - Bagety na pečícím papíře.
  • Recept Francouská bageta - Detail bagety.
  • Recept Francouzská bageta - Tak tady jsou moje PRVNÍ bagety z domácí pekárny, které za něco stojí, přidala jsem tam trochu více vody a místo kl. droždí 2lžičky sušeného droždí, z této dávky těsta jsem ještě upekla 4 bagety.


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Francouzská bageta

Celkový počet komentářů: 40
  • Včera jsem vyzkoušela, nemá chybu!!! Jinou už dělat nebudu, jen jsem vynechala med a přidala víc soli, místo mléka vlažná voda neuškodí. Jednoduché, ale přitom VYNIKAJÍCÍ!

  • Pecka Maruška 01.11.2016 19:30:29

    Děkuji za výborný recept. Bagentky nemají chybuje :-). Jen jsem těsto nechala kynout asi 2 hodiny.

  • Bagetky vyborne jen jsem musela peci o neco dele :))

  • bagety atka 01.07.2015 21:49:56

    moc nam chutnaji. Delam je ale male. A jsou fakt moc dobre

  • Super Franta 13.06.2015 22:37:53

    Moc dobré, ale dal bych tak o lžičku víc soli, byly trochu nasládlé (což sice vůbec nebylo špatné, ale francouzská bageta to potom není)

  • Kacka
    Droždí Kacka 17.09.2010 17:03:46

    Mám prosbičku netušíte někdo, čím můžu nahradit droždí? Jsem ve Francii a musím říct, že sehnat tady například polohrubou mouku a droždí je opravdu nemožné :(
    Děkuji za odpověď a radu :)

    • Re: Droždí Michal 12.04.2012 14:36:48

      Dobrý den,
      pokud rozumím funkci kvasnic, resp. droždí, nejsem si jistý, že lze je nějak nahradit...?!? Dle mého skromného názoru se Vám určitě povede je někde sehnat, v USA se nám to taky dlouho nedařilo, nakonec jsme ale sehnali sušené (yeast), měli ale dva druhy, jedny kvasily až v troubě, druhé při pokojové teplotě...!!! (Kolikrát jsme čekali, než nám vzešlo těsto a ono nic, pak v troubě to bylo hrnečku dost!!! ;) )
      Držím palce, bagety budu zkoušet dnes večer! ;)
      MH

      • Re: Re: Droždí barnetolda 28.01.2015 22:41:24

        misto kvasnic a drozdi lze bezpečne použít bílek z vajíčka na 1 bílek spetka soli 1 lžíce studené vody bilek vodu absorbuje a tak ho jeste zhutní roslehat uplne na max aby byl huhej a chlebík bude krasne nadychanej.

      • Re: Re: Droždí Iva 02.05.2012 04:25:03

        Dobrý den, můžete mi prosím poradit, jaké droždí se Vám tady v USA osvědčilo? Čerstvé jsem nesehnala, tak jsem koupila "active dry yeast" - 7g sáčky od firmy Lesaffre. Chtěla jsem péct chleba, jenže těsto vůbec nevykynulo a strašně se lepilo... V troubě se trochu zvedlo, ale chleba byl po upečení tak tvrdý, že bychom si na něm vylámaly zuby :( Takže uvítám jakoukoli radu, jak na droždí v USA :) Předem díky!

    • Re: Droždí hjhj 22.11.2011 22:08:30

      V každém Franprix či Monoprix, ale i jinde mají sušené droždí. To je určitě lepší než prášek do pečiva.

Nalezeno receptů: 40
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Francouzská bageta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept