reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Fondant au chocolat

Klasický recept na delikátní čokoládový dezert.


  • 4,0

    4 4
  • 20 min

Ingredience

podle potřeby

těsto



Energetická hodnota

1919 kJ / 458,4 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 699 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 932 hodnocení

Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

3. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 672 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 753 hodnocení

Velikonoce se blíží: Otestujte se, jak dobře znáte velikonoční zvyky

2. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Trvanlivé potraviny do zásoby: Víte, jak je správně skladovat?

1. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,2 587 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 739 hodnocení

Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

31. 3. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 281 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 626 hodnocení

Vařte levně a ze zbytků - ulevíte peněžence i planetě, navíc si skvěle pochutnáte

30. 3. 2020

Postup přípravy

Vejce, žloutek a cukr rozmícháme v míse, poté přidáme mouku. Hořkou čokoládu (čím větší obsah kakaa, tím lépe) rozpustíme s máslem ve vodní lázni. Když je čokoláda dobře a všechna rozpuštěna, vmícháme ji do zbytku směsi.

Hotovým těstem naplníme přibližně do poloviny předem tukem vymazané a moukou vysypané formičky na muffiny. Můžeme použít i jiné formičky, ale tak aby fondant měl tvar bábovičky.

Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme přibližně 8 - 10 minut podle velikosti formiček. Doporučuji vložit formičky do trouby opravdu až při 180 °C a dobu pečení vyzkoušet. Hotový fondant by po rozkrojení měl být uvnitř tekutý s pečenou krustou asi 0,5 - 1 cm.

Fondant au chocolat podáváme ihned a nejlépe s vanilkovou zmrzlinou, lžičkou jahodové marmelády, šlehačkou. Můžeme zkombinovat vše dohromady.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fondant au chocolat

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.