reklama
hledat uživatel
       

Fondánová poleva

Osvědčený recept na vláčnou polevu na věnečky, větrníky a další sladké zákusky.


  • 4,2

    19×

    4,1 19
  • 25 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

poleva



Energetická hodnota

4269 kJ / 1019,6 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 751 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 988 hodnocení

Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

6. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 713 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 801 hodnocení

Recept na ciabattu s olivami a sušenými rajčaty krok za krokem

6. 6. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Videorecept na zdravý oběd: Ledový salát s novými bramborami a kuřecím masem

5. 6. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 768 hodnocení

Jarní recepty našich čtenářů: Který zkusíte vy?

4. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 663 hodnocení

Sezóna jahod je v plném proudu: Připravili jsme pro vás 10 rychlých receptů

3. 6. 2020

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme vodu, ocet a přidáme cukr krystal. Vše přivedeme k varu, pak plamen nebo plotnu stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po 10 minutách se nám vytvoří cukrový sirup.

Sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout. Po 5 - 6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Hmotu ještě občas promícháváme. Po dalších 5 - 6 minutách dosáhneme požadované konzistence.

Fondánovou polevu používáme k přípravě různých lahodných zákusků.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Fondánová poleva

    Celkový počet komentářů: 2

    • Ludmila Jahnová
      Ludmila Jahnová

      Fondánová poleva

      Nezbělalo mi ani moc netuhlo, tak jsem přidala cukr i ocet
      a opakovala jsem celý proces. Výsledek byl, že hmota
      tuhla extrémně, přitom nezbělalo a byl by z toho obrovský
      bombón. Už s tím nebyla možná žádná manipulace, tak jsem
      trochu zahřála a přidala jsem citrónovou šťávu. Stále bylo průhledné ale věnečky jsem pracně polila - špatně
      se s tím pracovalo, protože to hodně lepilo.
      Problém jsem viděla v termínu " lžičky " . Normálně bych
      chápala, že je myšlena kávová lžička, ale nevím, zda to
      tak myslela autorka, zda nemyslela velkou (polévkovou
      lžíci).

      28.10.2018 21:06:37

      • Kateřina
        Kateřina

        Re: Fondánová poleva

        Měla jsems tím stejný problém - neztuhlo to nijak extra, ani nezbělalo, je to jak táhavý sirup. Podle mě nedomyšlený recept.

        02.11.2018 16:49:36


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Fondánová poleva

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.