reklama
hledat uživatel
       

Fondán na dorty

Výborná potahovací hmota na dorty, se kterou se skvěle pracuje. U zpracování fondánu musíme mít trpělivost, ale výsledek zaručeně stojí za to. Výborný recept.


  • 4,1

    115×

    4,1 115
  • 15 min

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

9258 kJ / 2211,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 696 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 694 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Med nebo glukózu ohřejeme v hrnci s vodou. Pozor, nevaříme! Měkkou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem nebo glukózou. Cukr moučka prosejeme a přidáme připravený sirup s želatinou. Směs dobře zpracujeme.

Hmotu přeneseme na kuchyňský vál posypaný cukrem moučka a hněteme, dokud nebude hmota vláčná a nebude se nám lepit na ruce.

Pokud hmotu chceme barevnou, odebereme kousek hmoty a přidáme oblíbené barvivo. Já používám barevný gel nebo prášek. Hmotu s barvivem zpracujeme, dokud nebude rovnoměrně barevná.

Nakonec hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě, dokud ji nebudeme potřebovat.

Fondán na dorty používáme podle naší fantazie při zdobení dortů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Fondán na dorty

    Celkový počet komentářů: 18
    • míša
      míša

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Dneska jsem dělala svůj první potahovaný dort a tak jsem zkusila tento recept. Dopadlo to vcelku dobře, ale už ho dělat nebudu a recept si najdu lepší. Všechno bylo upatlané od toho cukru.. Ale dá se z něj dobře modelovat, ovšem válela jsem ho asi 6x protože se neustále trhal.

      29.10.2013 12:55:41

    • Andrea
      Andrea

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      máte vyzkoušený, která značka moučkového cukru je na fondán nejlepší??? :-)

      08.10.2013 13:27:40

    • Ondra
      Ondra

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Voda v gramech??? Kdo ten recept psal??!!!

      13.08.2013 17:12:42


    • Nikollettka
      Nikollettka

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Mě se to teda absolutně vůbec nepovedlo, nechápu jak z toho může být fondán, když jsem to měla naprosto tekuté. Prosím, kde dělám chybu?

      20.07.2013 17:50:00

    • Luisik
      Luisik

      Kdy se z tohoto fondy nu můž stát čokoládový fondán??

      05.06.2013 19:10:17

    • Lucka
      Lucka

      Na jak velký dort je tohle množství fondánu? Děkuji za odpověď

      23.04.2013 13:44:37

    • Mizuki
      Mizuki

      Jak velké to cca je když se rozválí na půl centimetru vysokou placku?

      09.04.2013 22:12:29


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Fondán na dorty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.