reklama
hledat uživatel
       

Fondán na dorty

Výborná potahovací hmota na dorty, se kterou se skvěle pracuje. U zpracování fondánu musíme mít trpělivost, ale výsledek zaručeně stojí za to. Výborný recept.


  • 4,1

    115×

    4,1 115
  • 15 min

Ingredience

podle potřeby



Energetická hodnota

9258 kJ / 2211,3 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 594 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 853 hodnocení

Recept na jemný vaječný likér krok za krokem

5. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 613 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 693 hodnocení

Vánoce diabetika: Jak si při dietě pochutnat?

5. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem

4. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 574 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Jak mlsají na Vánoce ve světě?

4. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 273 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 563 hodnocení

Videorecept: Sobí lízátka - sladké překvapení pro děti na Mikuláše

3. 12. 2019

Postup přípravy

Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Med nebo glukózu ohřejeme v hrnci s vodou. Pozor, nevaříme! Měkkou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem nebo glukózou. Cukr moučka prosejeme a přidáme připravený sirup s želatinou. Směs dobře zpracujeme.

Hmotu přeneseme na kuchyňský vál posypaný cukrem moučka a hněteme, dokud nebude hmota vláčná a nebude se nám lepit na ruce.

Pokud hmotu chceme barevnou, odebereme kousek hmoty a přidáme oblíbené barvivo. Já používám barevný gel nebo prášek. Hmotu s barvivem zpracujeme, dokud nebude rovnoměrně barevná.

Nakonec hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě, dokud ji nebudeme potřebovat.

Fondán na dorty používáme podle naší fantazie při zdobení dortů.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Fondán na dorty

    Celkový počet komentářů: 18
    • Slávka
      Slávka

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Mrzí mě, že jsem si dříve nepřečetla komenty pod receptem, úplně jsem si zkazila dort. S hmotou se vůbec nedá pracovat, lepí se a trhá. TENTO RECEPT TAKÉ NEDOPORUČUJI !!!

      22.09.2017 19:25:42

    • Verča
      Verča

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Dobrý den, chci se zeptat, můžu tam dát domácí pampeliškový med?

      28.04.2017 10:05:57

    • zuzanka
      zuzanka

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      kiezby som tieto komentare nasla skor tak by som sa do toho ani nepustala,cele to dopadlo zle trhalo sa to neda sa s toho absolutne nic modelovat,trusi sa no proste katastrofa neodporucam

      30.03.2015 16:54:31


    • Mária
      Mária

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Tak jsem ho zkusila a povedl se. Množství stačilo na třípatrový dort... :)

      09.02.2015 12:50:39

    • Mária
      Mária

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Tak jsem ho zkusila a povedl se. Množství stačilo na třípatrový dort... :)

      09.02.2015 12:49:47

    • Káťa
      Káťa

      Ani náhodou

      To je zas ta americká hnusárna se sirupem a želatinou. Lepí se to, trhá se to a skutečný fondán nic takového neobsahuje. Nedoporučuju.

      07.12.2014 15:06:50

    • daniel
      daniel

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      HRŮZA strašně se trhá a lepí se k podložce i když tam máte vrstu cuku
      SILNĚ NEDOPORUČUJI!!!!!

      23.08.2014 16:09:10

    • Ehm
      Ehm

      Komentář k receptu Fondán na dorty

      Odkdy se do fondánu dává želatina??? Vždyť to má být jen směs vody a cukru ne?

      13.08.2013 17:11:04


    Nalezeno receptů: 18
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Fondán na dorty

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.