reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle potřeby

Energetická hodnota

9258 kJ / 2211,3 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Želatinu necháme změknout ve studené vodě. Med nebo glukózu ohřejeme v hrnci s vodou. Pozor, nevaříme! Měkkou želatinu rozpustíme v teplé vodě s medem nebo glukózou. Cukr moučka prosejeme a přidáme připravený sirup s želatinou. Směs dobře zpracujeme.

Hmotu přeneseme na kuchyňský vál posypaný cukrem moučka a hněteme, dokud nebude hmota vláčná a nebude se nám lepit na ruce.

Pokud hmotu chceme barevnou, odebereme kousek hmoty a přidáme oblíbené barvivo. Já používám barevný gel nebo prášek. Hmotu s barvivem zpracujeme, dokud nebude rovnoměrně barevná.

Nakonec hmotu zabalíme do potravinářské folie a uskladníme na suchém a chladném místě, dokud ji nebudeme potřebovat.

Fondán na dorty používáme podle naší fantazie při zdobení dortů.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Fondán na dorty

Celkový počet komentářů: 18
  • Slávka
    Slávka

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    Mrzí mě, že jsem si dříve nepřečetla komenty pod receptem, úplně jsem si zkazila dort. S hmotou se vůbec nedá pracovat, lepí se a trhá. TENTO RECEPT TAKÉ NEDOPORUČUJI !!!

    22.09.2017 19:25:42

  • Verča
    Verča

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    Dobrý den, chci se zeptat, můžu tam dát domácí pampeliškový med?

    28.04.2017 10:05:57

  • zuzanka
    zuzanka

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    kiezby som tieto komentare nasla skor tak by som sa do toho ani nepustala,cele to dopadlo zle trhalo sa to neda sa s toho absolutne nic modelovat,trusi sa no proste katastrofa neodporucam

    30.03.2015 16:54:31

  • Mária
    Mária

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    Tak jsem ho zkusila a povedl se. Množství stačilo na třípatrový dort... :)

    09.02.2015 12:50:39

  • Mária
    Mária

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    Tak jsem ho zkusila a povedl se. Množství stačilo na třípatrový dort... :)

    09.02.2015 12:49:47

  • Káťa
    Káťa

    Ani náhodou

    To je zas ta americká hnusárna se sirupem a želatinou. Lepí se to, trhá se to a skutečný fondán nic takového neobsahuje. Nedoporučuju.

    07.12.2014 15:06:50

  • daniel
    daniel

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    HRŮZA strašně se trhá a lepí se k podložce i když tam máte vrstu cuku
    SILNĚ NEDOPORUČUJI!!!!!

    23.08.2014 16:09:10

  • Ehm
    Ehm

    Komentář k receptu Fondán na dorty

    Odkdy se do fondánu dává želatina??? Vždyť to má být jen směs vody a cukru ne?

    13.08.2013 17:11:04

Nalezeno receptů: 18
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Fondán na dorty

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.