reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka a 15 minut je na teplém místě necháme stát, aby vzešel kvásek. Všechnu mouku vysypeme na pracovní plochu a uděláme v ní důlek. Do něj pak nalijeme kvásek. Vléváme raději po troškách, aby kvásek nepřetekl. Po každém přilití ho zapracujeme do mouky. Poté do těsta přidáme olivový olej, sůl a hněteme ho minimálně 10 minut.

Z hladkého a pružného těsta vytvoříme kouli a několikrát ji vymácháme v míse s vlažnou vodou. Posléze namočíme utěrku do vlažné vody, vyždímáme ji, těstovou kouli do ní zabalíme a vložíme mokrý balíček do suché mísy. Necháme ho v teple 60 minut kynout.

Zatím spaříme rajčata, aby se z nich dobře oddělila slupka. Oloupaná rajčata lehce rozmačkáme vidličkou. Rajčatová omáčka nesmí být řídká! Dále si na kolečka pokrájíme olivy a nastrouháme mozzarellu.

Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou pracovní plochu a ještě jednou ho důkladně propracujeme. Rozdělíme ho na pět částí a z nich vytvarujeme vyšší placky, které ještě chvíli necháme kynout. Vykynuté placky potřeme rozmačkanými rajčaty. Posléze do nich vytvoříme např. obrácenou vařečkou důlečky, do kterých zatlačíme kolečka oliv. Zasypeme mozzarellou a rozmarýnem. Necháme dalších pár minut v klidu dokynout.

Před vložením do trouby předehřáté na 200 °C zakapeme olejem, tuk se během pečení vsákne. Pečeme přibližně 20 minut, placky se musí zbarvit dozlatova. Nejlépe si foccaciu vychutnáte ještě teplou, ale můžete ji samozřejmě podávat i vychladlou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Foccacia

    Celkový počet komentářů: 1

    • Honza
      Honza

      Tento recept je absolutní paskvil na to jak má pravá Janovská foccacia chutnat ale i vypadat!!!

      31.10.2014 12:31:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Foccacia

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.