reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka a 15 minut je na teplém místě necháme stát, aby vzešel kvásek. Všechnu mouku vysypeme na pracovní plochu a uděláme v ní důlek. Do něj pak nalijeme kvásek. Vléváme raději po troškách, aby kvásek nepřetekl. Po každém přilití ho zapracujeme do mouky. Poté do těsta přidáme olivový olej, sůl a hněteme ho minimálně 10 minut.

Z hladkého a pružného těsta vytvoříme kouli a několikrát ji vymácháme v míse s vlažnou vodou. Posléze namočíme utěrku do vlažné vody, vyždímáme ji, těstovou kouli do ní zabalíme a vložíme mokrý balíček do suché mísy. Necháme ho v teple 60 minut kynout.

Zatím spaříme rajčata, aby se z nich dobře oddělila slupka. Oloupaná rajčata lehce rozmačkáme vidličkou. Rajčatová omáčka nesmí být řídká! Dále si na kolečka pokrájíme olivy a nastrouháme mozzarellu.

Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou pracovní plochu a ještě jednou ho důkladně propracujeme. Rozdělíme ho na pět částí a z nich vytvarujeme vyšší placky, které ještě chvíli necháme kynout. Vykynuté placky potřeme rozmačkanými rajčaty. Posléze do nich vytvoříme např. obrácenou vařečkou důlečky, do kterých zatlačíme kolečka oliv. Zasypeme mozzarellou a rozmarýnem. Necháme dalších pár minut v klidu dokynout.

Před vložením do trouby předehřáté na 200 °C zakapeme olejem, tuk se během pečení vsákne. Pečeme přibližně 20 minut, placky se musí zbarvit dozlatova. Nejlépe si foccaciu vychutnáte ještě teplou, ale můžete ji samozřejmě podávat i vychladlou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Foccacia

    Celkový počet komentářů: 1

    • Honza
      Honza

      Tento recept je absolutní paskvil na to jak má pravá Janovská foccacia chutnat ale i vypadat!!!

      31.10.2014 12:31:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Foccacia

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.