reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka a 15 minut je na teplém místě necháme stát, aby vzešel kvásek. Všechnu mouku vysypeme na pracovní plochu a uděláme v ní důlek. Do něj pak nalijeme kvásek. Vléváme raději po troškách, aby kvásek nepřetekl. Po každém přilití ho zapracujeme do mouky. Poté do těsta přidáme olivový olej, sůl a hněteme ho minimálně 10 minut.

Z hladkého a pružného těsta vytvoříme kouli a několikrát ji vymácháme v míse s vlažnou vodou. Posléze namočíme utěrku do vlažné vody, vyždímáme ji, těstovou kouli do ní zabalíme a vložíme mokrý balíček do suché mísy. Necháme ho v teple 60 minut kynout.

Zatím spaříme rajčata, aby se z nich dobře oddělila slupka. Oloupaná rajčata lehce rozmačkáme vidličkou. Rajčatová omáčka nesmí být řídká! Dále si na kolečka pokrájíme olivy a nastrouháme mozzarellu.

Vykynuté těsto přesuneme na pomoučněnou pracovní plochu a ještě jednou ho důkladně propracujeme. Rozdělíme ho na pět částí a z nich vytvarujeme vyšší placky, které ještě chvíli necháme kynout. Vykynuté placky potřeme rozmačkanými rajčaty. Posléze do nich vytvoříme např. obrácenou vařečkou důlečky, do kterých zatlačíme kolečka oliv. Zasypeme mozzarellou a rozmarýnem. Necháme dalších pár minut v klidu dokynout.

Před vložením do trouby předehřáté na 200 °C zakapeme olejem, tuk se během pečení vsákne. Pečeme přibližně 20 minut, placky se musí zbarvit dozlatova. Nejlépe si foccaciu vychutnáte ještě teplou, ale můžete ji samozřejmě podávat i vychladlou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Foccacia

    Celkový počet komentářů: 1

    • Honza
      Honza

      Tento recept je absolutní paskvil na to jak má pravá Janovská foccacia chutnat ale i vypadat!!!

      31.10.2014 12:31:35


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Foccacia

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.