reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Focaccia se slaninou a rozmarýnem

Jeden z mnoha receptů na focacciu. Recept náročnější na čas.


  • 4,4

    13×

    4,3 13

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zhruba 300 gramů mouky smícháme s vodou, ve které jsme rozpustili sůl. Přidáme 40 ml olivového oleje a cukr. Dobře promícháme, těsto musí být dost vodové.

Přidáme rozdrobené droždí, další 3 minuty propracujeme a poté přidáme zbytek mouky a slaninu. Promícháme. Těsto bude lepkavé. Na plech či pekáč, kde budeme péct focacciu, přidáme zbytek oleje, poprášíme pracovní vál s mouku a těsto vypracujeme do obdélníku.

Přendáme těsto na plech, potřeme olejem a necháme 90 minut kynout v uzavřené troubě vyhřáté na 30 °C. Jakmile se objem zdvojnásobí, focacciu natáhneme podle naší formy plechu. Dáváme pozor, aby pod focacciou bylo mastné a ještě jednou potřeme focacciu olejem. Osolíme a necháme dalších 30 minut kynout. Po půl hodince bříšky prstu po celé focaccie uděláme důlky, ještě jednou potřeme olejem a naposledy necháme stále v troubě kynout na 30 minut.

Focacciu ještě před pečením postříkáme teplou vodou, posypeme rozmarýnem a pečeme na 200 °C asi 15 - 20 minut. Focaccia se slaninou a rozmarýnem musí být krásně zlatavá.

Focacciu se slaninou a rozmarýnem necháme vychladnout před podáváním.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Focaccia se slaninou a rozmarýnem

    Celkový počet komentářů: 7
    • klaun
      klaun

      moka manitoba..

      Je mleta z kanadské pšenice Elite. Je možný dovoz, má velmi vysoký obsah lepku ale je šílěně draha. Asi by se pečení nevyplatilo, pokud bych nebyl Kalousek.

      17.03.2012 16:52:50

    • hanina
      hanina

      Díky, ale co je to ta MANITOBA?????To by mě zajímalo, díky

      17.03.2012 07:30:15

      • null
        null

        Je to druh pšeničné mouky,zda se nemýlím pochází z Kanady.Používám jí jak na sladké tak slané pečivo.

        17.03.2012 07:50:33


    • hanina
      hanina

      Co je prosím mouka MANITOBA??? Děkuji

      16.03.2012 07:46:42

    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Focaccia se slaninou a rozmarýnem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.