reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Focaccia - chléb chudých

Italský recept na olivový slaný chléb.


  • 4,8

    23×

    4,8 23
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Vypracujeme kvásek a s ostatními ingrediencemi zaděláme těsto. Těsto dáme vykynout.

Z těsta vypracujeme placky - focaccio. Osvědčilo se mi radši menší průměr, asi tak 15 cm, než velikost pizzy. Placky klademe na plech na pečicí papír.

Chléb chudých zdobíme černými olivami napůl překrojenými, olivami nešetříme. Placky posypeme hrubou solí a snítkami rozmarýnu. Lze použít i sušený, ale ne drcený prášek. Nevypadá to dobře. Olivy, sůl a rozmarýn dlaněmi více zatlačíme do těsta a zalijeme trochou olivového oleje, aby se dobře smažily.

Placky vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova, okraje by však neměly být příliš hnědé. Focaccia se peče do 20 minut.

V rámci experimentu jsem do těsta jednou zaválela nadrobno nakrájenou cibulku nebo trochu uzeného masa či šunky.

Foccacia - chléb chudých se podáváme jako teplá či studená chuťovka, ne však starší než jednoho dne!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Focaccia - chléb chudých

    Celkový počet komentářů: 5
    • rejpal
      rejpal

      Komentář k receptu Focaccia - chléb chudých

      ježiši, tam přece mléko nemá co dělat....to je doopravdy nějakej vylepšovák...focaccia je z vody a hladký mouky...tohle je zase nějakej českej paskvil

      05.07.2014 18:50:15

      • workoholicka
        workoholicka

        Re: Komentář k receptu Focaccia - chléb chudých

        V pohodě, kolik lidí tolik chutí. Udělejte si podle sebe.

        Takže naposled pro ty, co nechápou, že si všichni ve své kuchyni mohou dělat cokoli, místo mléka dejte vodu. Nebo minerálku :))

        06.07.2014 08:31:15

    • Berta
      Berta

      Komentář k receptu Focaccia - chléb chudých

      já to dělám normál na plech a dobrý

      02.02.2014 15:08:03


    • workoholicka
      workoholicka

      Počet placek

      Placky jsem nikdy nepočítala. Nepřišlo mi to důležité. Taky si sama můžete učit výšku těsta placky, tím můžete mít placek více nebo méně. Rozpálená trouba je v mém případě knoflík úplně na max.

      08.10.2013 14:13:12

    • entis
      entis

      Komentář k receptu Focaccia - chléb chudých

      Dobrý den,

      děkuji za recept, jen se mi v tom nezdá ten výběr tekutiny - "chléb chudých" se přeci dělá z vody a ne z mléka. Nebo se jedná o nějaký zlepšovák? Také by mě zajímalo kolik je z těsta těch menších placek a kolik stupňů znamená "rozpálená trouba".

      18.05.2013 19:00:33


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Focaccia - chléb chudých

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.