reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Flambovaná zmrzlina

Báječný dezert, který je potřeba opravdu dobře připravit, aby splnil nejen chuťovou, ale i vizuální představu.


  • 3,1

    113×

    3 113
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na měsíčky. Hrozny rozpůlíme a zbavíme peciček. Ovoce v misce promícháme s medem a zalijeme vínem.

Zmrzlinu dáme asi hodinu před flambováním z mrazáku do lednice, naopak do mrazáku dáme namrazit poháry, ve kterých budeme dobrotu servírovat.

Zmrzlinu vyndáme, nakrájíme na plátky, rozdělíme do pohárů a ještě na 20 minut vložíme do mrazáku.

Na stole přendáme ovoce do flambovací nádoby a prohřejeme nad plamenem.

Homoli cukru postavíme na flambovací pánev. Flambujeme rumem a zmrzlinu servírujeme s horkým ovocem, popřípadě ozdobenou oplatkou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Flambovaná zmrzlina

    Celkový počet komentářů: 1

    • Anice
      Anice

      Komentář k receptu Flambovaná zmrzlina

      Ahojky, zdědila jsem po mé prababičce recept na výtečnou a hlavně zdravou domácí zmrzlinu s touto příchutí. Příprava je neskutečně rychlá!
      Koukněte se: http://bit.ly/2mQ9j68

      Snad Vám bude chutnat :)

      04.03.2017 11:21:48

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Flambovaná zmrzlina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.