reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Finský mrkvový nákyp

Jednoduchý nákyp z rýže a mrkve s máslovou krustou.


  • 2,9

    92×

    2,8 92
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Rýži vsypeme do vody a dáme vařit. Když se začne voda výrazně odpařovat, přilijeme mléko a rýži uvaříme na kaši. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Zatím si mrkve očistíme a nastrouháme. Pokud chceme, můžeme mrkev předvařit. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

Rýži smícháme s mrkví. Přidáme vejce, pepř a sůl podle chuti a zamícháme. Zapékací misku vymažeme máslem a rozprostřeme do ní mrkvový nákyp. Mrkvový nákyp lehce poprášíme strouhankou a poklademe vločkami másla. Misku s nákypem vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi hodinu.

Hotový finský mrkvový nákyp podáváme horký. Můžeme lehce posypat mletou skořicí.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Finský mrkvový nákyp

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.