reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

nálev



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

10+1 otázek: Jak můžeme ovlivnit stravování našich dětí?

24. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Postup přípravy

V hrnci smícháme suroviny na nálev (voda, ocet, pivo, nové koření, bobkový list a pepř).

Mezitím si připravíme sklenici na utopence. Já používám 5l sklenici.

Oloupeme špekáčky (čím poctivější, tím lépe se loupou). Dále je nařízneme do kříže, ale někde za polovinou špekáčku musí zůstat v jednom kuse. Dovnitř naříznutých špekáčků nameleme pepř (ideálně čtyřbarevný).

Špekáčky do sklenice vkládáme do vrstev s cibulí nakrájenou na kolečka (cibulí nešetřit). Průběžně prosypáváme moučkovým cukrem. Nebojte se přitlačit a pěkně je "naštosovat". Doporučuji přidat i feferonky (zhruba 1 feferonka na 3 špekáčky).

Nálev mezitím nejspíš začne vařit. Přidáme DEKO a 4 - 8 minut povaříme. Necháme vychladnout.

Nakonec vše zalijeme VYCHLADLÝM nálevem. Necháme zrát nejméně 10 dní, v temnu a chladu (ale zase ne v lednici, aby se lák stihl rozležet).

Filovy utopenci nejlépe chutnají s chlebem a ještě lépe s plzeňským pivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fílovy utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.