Recept na tenoučké těsto, které se dá naplnit čímkoli.
1 ks | citron |
8 hrnků | hladká mouka |
2 lžičky | vinný ocet (bílý) |
1.25 hrnku | teplá voda |
2 lžíce | extra panenský olivový olej |
Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme všechny ostatní suroviny. 6 hrnků mouky dáme do mísy. Uděláme v ní důlek a nalijeme do něj všechny tekuté ingredience, promícháme a v míse rukou hněteme. Když těsto začne držet pohromadě, položíme na pomoučněný vál a hněteme 10 minut. Můžeme si na hnětení namazat ruce olivovým olejem, pokud potřebujeme. Filo těsto rozdělíme na 18 - 20 stejných kusů. Každý kousek rozválíme do oválu širokého asi 47 cm. Vál a těsto si pěkně posypeme moukou, aby se nelepilo. Každá placka by měla být tlustá jako 2 kopírovací papíry položené na sebe. Postup je hodně pracný a těsto z obchodu je většinou děláno strojově, proto nikdy nedosáhnete takové tenkosti jako u kupovaného těsta.
Foto: Shutterstock.com
Recept na úžasně křehké madlenky krok za krokem
Madlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.
Jak na to: Příprava křehkého těsta
Pečení koláčů, dortů i cukroví se neobejde bez doslova vděčného křehkého těsta. Díky svým variacím se hodí opravdu na všechno a nejen v nouzi těsto použijeme i k přípravě slaného pečiva.
autor Anna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena