reklama
hledat uživatel
       

Filo těsto

Recept na tenoučké těsto, které se dá naplnit čímkoli.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme všechny ostatní suroviny.

6 hrnků mouky dáme do mísy. Uděláme v ní důlek a nalijeme do něj všechny tekuté ingredience, promícháme a v míse rukou hněteme. Když těsto začne držet pohromadě, položíme na pomoučněný vál a hněteme 10 minut. Můžeme si na hnětení namazat ruce olivovým olejem, pokud potřebujeme.

Filo těsto rozdělíme na 18 - 20 stejných kusů. Každý kousek rozválíme do oválu širokého asi 47 cm. Vál a těsto si pěkně posypeme moukou, aby se nelepilo. Každá placka by měla být tlustá jako 2 kopírovací papíry položené na sebe.

Postup je hodně pracný a těsto z obchodu je většinou děláno strojově, proto nikdy nedosáhnete takové tenkosti jako u kupovaného těsta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filo těsto

    Celkový počet komentářů: 5
    • Ava
      Ava

      Je problém 6 hrnků zvážit a napsat gramáž? Hrnek je široký pojem.

      05.06.2016 09:59:31

      • ozzy
        ozzy

        taky si to říkám-stený to je i u lžic ,máme doma 3 druhy a každá je jinak velká

        14.06.2016 05:08:59

      • Lea
        Lea

        Hrnek není široký pojem, teda možná je ve Vašem kredenci, ale ne v receptech. Hrnek je objemová míra, odpovídá 240 ml (čili místo hrnku můžu klidně odvažovat odměrkou) a sypkých ingrediencí se do něj vejde samozřejmě pokaždé jinak. Stejně tak lžíce a lžička je daná předem, jinak by americké kuchařky nemohly fungovat, ty jedou jen v hrnkách a lžících.

        21.01.2019 10:45:36


    • mirakoud
      mirakoud

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      02.04.2012 13:19:24


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Filo těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.