reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Filo těsto

Recept na tenoučké těsto, které se dá naplnit čímkoli.


  • 4,7

    13×

    4,6 13
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

24. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

KVÍZ: Jste opravdu dobrá kuchařka? Vyzkoušejte se!

23. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme všechny ostatní suroviny.

6 hrnků mouky dáme do mísy. Uděláme v ní důlek a nalijeme do něj všechny tekuté ingredience, promícháme a v míse rukou hněteme. Když těsto začne držet pohromadě, položíme na pomoučněný vál a hněteme 10 minut. Můžeme si na hnětení namazat ruce olivovým olejem, pokud potřebujeme.

Filo těsto rozdělíme na 18 - 20 stejných kusů. Každý kousek rozválíme do oválu širokého asi 47 cm. Vál a těsto si pěkně posypeme moukou, aby se nelepilo. Každá placka by měla být tlustá jako 2 kopírovací papíry položené na sebe.

Postup je hodně pracný a těsto z obchodu je většinou děláno strojově, proto nikdy nedosáhnete takové tenkosti jako u kupovaného těsta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filo těsto

    Celkový počet komentářů: 6
    • Ava
      Ava

      Je problém 6 hrnků zvážit a napsat gramáž? Hrnek je široký pojem.

      05.06.2016 09:59:31

      • ozzy
        ozzy

        taky si to říkám-stený to je i u lžic ,máme doma 3 druhy a každá je jinak velká

        14.06.2016 05:08:59

      • Lea
        Lea

        Hrnek není široký pojem, teda možná je ve Vašem kredenci, ale ne v receptech. Hrnek je objemová míra, odpovídá 240 ml (čili místo hrnku můžu klidně odvažovat odměrkou) a sypkých ingrediencí se do něj vejde samozřejmě pokaždé jinak. Stejně tak lžíce a lžička je daná předem, jinak by americké kuchařky nemohly fungovat, ty jedou jen v hrnkách a lžících.

        21.01.2019 10:45:36


    • mirakoud
      mirakoud

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      02.04.2012 13:19:24


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Filo těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.