reklama
hledat uživatel
       

Filo těsto

Recept na tenoučké těsto, které se dá naplnit čímkoli.


  • 4,6

    10×

    4,6 10
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Recept na kmínový chléb z domácí pekárny krok za krokem

23. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme všechny ostatní suroviny.

6 hrnků mouky dáme do mísy. Uděláme v ní důlek a nalijeme do něj všechny tekuté ingredience, promícháme a v míse rukou hněteme. Když těsto začne držet pohromadě, položíme na pomoučněný vál a hněteme 10 minut. Můžeme si na hnětení namazat ruce olivovým olejem, pokud potřebujeme.

Filo těsto rozdělíme na 18 - 20 stejných kusů. Každý kousek rozválíme do oválu širokého asi 47 cm. Vál a těsto si pěkně posypeme moukou, aby se nelepilo. Každá placka by měla být tlustá jako 2 kopírovací papíry položené na sebe.

Postup je hodně pracný a těsto z obchodu je většinou děláno strojově, proto nikdy nedosáhnete takové tenkosti jako u kupovaného těsta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filo těsto

    Celkový počet komentářů: 5
    • Ava
      Ava

      Je problém 6 hrnků zvážit a napsat gramáž? Hrnek je široký pojem.

      05.06.2016 09:59:31

      • ozzy
        ozzy

        taky si to říkám-stený to je i u lžic ,máme doma 3 druhy a každá je jinak velká

        14.06.2016 05:08:59

      • Lea
        Lea

        Hrnek není široký pojem, teda možná je ve Vašem kredenci, ale ne v receptech. Hrnek je objemová míra, odpovídá 240 ml (čili místo hrnku můžu klidně odvažovat odměrkou) a sypkých ingrediencí se do něj vejde samozřejmě pokaždé jinak. Stejně tak lžíce a lžička je daná předem, jinak by americké kuchařky nemohly fungovat, ty jedou jen v hrnkách a lžících.

        21.01.2019 10:45:36


    • mirakoud
      mirakoud

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      02.04.2012 13:19:24


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Filo těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.