reklama
hledat uživatel
       

Filo těsto

Recept na tenoučké těsto, které se dá naplnit čímkoli.


  • 4,7

    12×

    4,6 12
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 815 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

Z citronu vymačkáme šťávu a připravíme všechny ostatní suroviny.

6 hrnků mouky dáme do mísy. Uděláme v ní důlek a nalijeme do něj všechny tekuté ingredience, promícháme a v míse rukou hněteme. Když těsto začne držet pohromadě, položíme na pomoučněný vál a hněteme 10 minut. Můžeme si na hnětení namazat ruce olivovým olejem, pokud potřebujeme.

Filo těsto rozdělíme na 18 - 20 stejných kusů. Každý kousek rozválíme do oválu širokého asi 47 cm. Vál a těsto si pěkně posypeme moukou, aby se nelepilo. Každá placka by měla být tlustá jako 2 kopírovací papíry položené na sebe.

Postup je hodně pracný a těsto z obchodu je většinou děláno strojově, proto nikdy nedosáhnete takové tenkosti jako u kupovaného těsta.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filo těsto

    Celkový počet komentářů: 6
    • Ava
      Ava

      Je problém 6 hrnků zvážit a napsat gramáž? Hrnek je široký pojem.

      05.06.2016 09:59:31

      • ozzy
        ozzy

        taky si to říkám-stený to je i u lžic ,máme doma 3 druhy a každá je jinak velká

        14.06.2016 05:08:59

      • Lea
        Lea

        Hrnek není široký pojem, teda možná je ve Vašem kredenci, ale ne v receptech. Hrnek je objemová míra, odpovídá 240 ml (čili místo hrnku můžu klidně odvažovat odměrkou) a sypkých ingrediencí se do něj vejde samozřejmě pokaždé jinak. Stejně tak lžíce a lžička je daná předem, jinak by americké kuchařky nemohly fungovat, ty jedou jen v hrnkách a lžících.

        21.01.2019 10:45:36


    • mirakoud
      mirakoud

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      02.04.2012 13:19:24


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Filo těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.