reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

Recept na báječná kachní prsa pečená se švestkovou omáčkou servírovaná s pečenou bramborovou kaší s čerstvými bylinkami.


  • 4,3

    16×

    4,2 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky a prsa osolíme a opepříme. Sušené švestky pokrájíme.

Kachní prsa položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí tuku dostatek. Po orestování prsa vyjmeme a vložíme do středně vyhřáté trouby na asi 9 minut a pečeme dozlatova. Do výpeku přidáme švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly.

Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a vaříme přibližně 30 minut. Mezitím si ohřejeme mléko. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo. Rozšťoucháme nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme, dokud není kaše hladká. Poté si z kaše uděláme kopečky, které klademe na pečící papír. Kaši vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut dozlatova. Před podáváním přidáme čerstvé bylinky.

Na nahřáté talíře rozdělíme pečenou bramborovou kaši, filírovaná kachní prsa a doplníme švestkovou omáčkou. Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • H.Koráková
      H.Koráková

      Dala jsem si filírovanou kachnu v restauraci. Byla gumová, nedala se pokousat. V čem udělali chybu?

      17.01.2015 10:20:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.