reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

Recept na báječná kachní prsa pečená se švestkovou omáčkou servírovaná s pečenou bramborovou kaší s čerstvými bylinkami.


  • 4,3

    16×

    4,2 16
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 742 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Postup přípravy

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky a prsa osolíme a opepříme. Sušené švestky pokrájíme.

Kachní prsa položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí tuku dostatek. Po orestování prsa vyjmeme a vložíme do středně vyhřáté trouby na asi 9 minut a pečeme dozlatova. Do výpeku přidáme švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly.

Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a vaříme přibližně 30 minut. Mezitím si ohřejeme mléko. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo. Rozšťoucháme nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme, dokud není kaše hladká. Poté si z kaše uděláme kopečky, které klademe na pečící papír. Kaši vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut dozlatova. Před podáváním přidáme čerstvé bylinky.

Na nahřáté talíře rozdělíme pečenou bramborovou kaši, filírovaná kachní prsa a doplníme švestkovou omáčkou. Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • H.Koráková
      H.Koráková

      Dala jsem si filírovanou kachnu v restauraci. Byla gumová, nedala se pokousat. V čem udělali chybu?

      17.01.2015 10:20:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.