reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

Recept na báječná kachní prsa pečená se švestkovou omáčkou servírovaná s pečenou bramborovou kaší s čerstvými bylinkami.


  • 4,2

    15×

    4,2 15
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky a prsa osolíme a opepříme. Sušené švestky pokrájíme.

Kachní prsa položíme kůží dolů na rozpálenou pánev. Restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí tuku dostatek. Po orestování prsa vyjmeme a vložíme do středně vyhřáté trouby na asi 9 minut a pečeme dozlatova. Do výpeku přidáme švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly.

Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a vaříme přibližně 30 minut. Mezitím si ohřejeme mléko. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo. Rozšťoucháme nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme, dokud není kaše hladká. Poté si z kaše uděláme kopečky, které klademe na pečící papír. Kaši vložíme do trouby a pečeme asi 10 minut dozlatova. Před podáváním přidáme čerstvé bylinky.

Na nahřáté talíře rozdělíme pečenou bramborovou kaši, filírovaná kachní prsa a doplníme švestkovou omáčkou. Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

    Celkový počet komentářů: 1

    • H.Koráková
      H.Koráková

      Dala jsem si filírovanou kachnu v restauraci. Byla gumová, nedala se pokousat. V čem udělali chybu?

      17.01.2015 10:20:36


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Filírovaná kachní prsa se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší a bylinkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.