Rybí filé omyjeme, osušíme a osolíme. Rajčata a očištěné papriky nakrájíme na kolečka. Pekáček dobře vymažeme olejem nebo máslem, vložíme do něj rybu, zasypeme kompotovaným ananasem a vegetou. Pak ještě přelijeme šťávou z ananasového kompotu a jemným kečupem. Filé vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme nejprve odkryté při 150 °C zhruba 20 minut.
Připravenou zeleninu, tedy rajčata a zelené či žluté papriky, naskládáme na rybu a zlehka zakápneme olivovým olejem. Pekáček však již přiklopíme a pečeme ještě asi další čtvrt hodiny. Tentokrát již při vyšší teplotě, tedy asi při 250 °C. Podle potřeby v průběhu pečení lehce podléváme horkou vodou. Takto připravené rybí filé dochutíme drceným pepřem, popřípadě ještě dosolíme.
K hotovému filé po thajsku můžeme podávat smažené bramboráčky, kterými nahradíme suché placičky thajské kuchyně připravované z rýžové mouky a vody. Hotové upečené filé ozdobíme citronovými plátky a čerstvými bylinkami. Filé po thajsku servírujeme na mísu a můžeme podávat.