reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou

Když chcete něco zdravějšího než smažené filé. Nenáročný recept na výbornou rybí specialitu.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Filé pangasia vytáhneme z mrazáku a necháme odstát asi 30 minut. Potom filé posolíme, popepříme čerstvě mletým pepřem a zakápneme citronovou šťávou.

Mezitím zapneme remosku. Když je rozpálená, nasypeme dovnitř mraženou zeleninovou směs podle chuti. Dále můžeme přidat nakrájený čerstvý pórek. Zakápneme olivovým olejem, posolíme a necháme chvíli péct. Dále si dáme vařit přílohu, například můžeme uvařit brambory v papinovém hrnci.

Na asi 1 cm plátek másla rozpustíme 3 lžíce hladké mouky a po důkladném promíchání začneme po trochách přilévat mléko. Nejprve po lžicích a poté můžeme po větších dávkách, až dosáhneme krémově husté konzistence. Bešamel sundáme z plotny, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

Po 20 minutách pečení již je zelenina připravena, dáme na ni plátky filé, které jsou dostatečně osolené. Poté potřeme bešamelem a posypeme jemně nastrouhaným sýrem, například parmazánem. Necháme zapéct dozlatova, trvá to asi 25 minut.

Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou podáváme s uvařenými brambory.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Filé pangasius na zelenině se sýrovou krustou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.