reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filé na pórku s vejcem

Proč trávit hodiny času v kuchyni, když si dobré jídlo můžeme přichystat do 30-ti minut? Filé z tresky stačí dobře dochutit a jako přílohu si připravit volské oko zasypané sýrem.


  • 4,0

    4 6
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

na ozdobu

na potření

podle potřeby

příloha



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 546 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit. Větší kus pórku očistíme a nakrájíme na kolečka. Každou kostku potřeme z jedné strany speciální směsí hořčice s křenem a tutéž stranu posypeme tymiánem a kořením na ryby.

Na hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, vhodíme pórek a necháme ho "zatáhnout". Poté vložíme filé - okořeněnou stranou na dno. Necháme dusit, vzápětí posypeme i druhou stranu - tentokrát drceným pepřem a kořením na ryby. Po chvíli otočíme. Opakujeme několikrát, můžeme přisypat trochu koření i do výpeku, zejména tymián. Můžeme i znovu potřít hořčicí, řídíme se vlastní chutí. Chvíli podusíme , stačí 10 - 15 minut. Šťáva by měla být téměř vypečená.

Během přípravy filé, zvládneme přichystat i přílohu - vejce zasypaná sýrem. Na teflonovou pánev s trochou olivového oleje rozklepneme všechna vejce, posolíme, posypeme mletým pepřem a mletou paprikou. Necháme zatuhnout a těsně před dokončením posypeme strouhaným sýrem a nakrájeným camembertem. Necháme při mírném ohni roztát - přikryjeme pokličkou.

Filé na pórku servírujeme ihned, naporcujeme vejce i filé. Ozdobíme čerstvě nakrájeným pórkem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Filé na pórku s vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.