reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filé na paprice a bramborách

Recept na filé ochucené cibulkou, paprikou a křenovou pastou. V závěru připravené rybí kostky krátce zapékáme na bramborách.


  • 4,7

    21×

    4,7 21
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Rybí filé necháme rozmrazit a každou kostku pokapeme citronovou šťávou. Kostky dobře osolíme, potřeme křenovou pastou a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli stát.

Papriku a cibuli očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Půlku cibule na kostky, půlku na plátky. Část papriky si odložíme na pozdější ozdobení.

Mezitím si připravíme brambory. Pořádně je očistíme, uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka. Scedíme, oloupeme a nakrájíme podélně na půlky nebo čtvrtky.

Vyšší plech vymažeme olejem, posypeme plátky cibule, poklademe brambory, které hustě posypeme kmínem a podle potřeby ještě osolíme. Necháme zapékat při vyšší teplotě. Občas promícháme.

Teď přichází na řadu filety. Na pánvi (asi se lžící olivového oleje) osmažíme nejprve na kostičky nakrájenou cibuli s nudličkami papriky, po osmahnutí dozlatova přidáme kostky filé a zprudka osmahneme z obou stran. Během opékání znovu posypeme rybím kořením. Když nám maso zbělá, máme hotovo. Musí nám zbýt vypečená šťáva.

K zapečeným bramborám přidáme filety a brambory pokapeme výpekem. Dalších 5 minut společně prohříváme v troubě. Déle ne, rybí maso by se vysušilo.

Filé na paprice a bramborách podáváme ihned, na talíři doplníme čerstvou paprikou. Na dozdobení můžeme přidat trochu křenové pasty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Filé na paprice a bramborách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.