reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filé na paprice a bramborách

Recept na filé ochucené cibulkou, paprikou a křenovou pastou. V závěru připravené rybí kostky krátce zapékáme na bramborách.


  • 4,7

    21×

    4,7 21
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 548 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Postup přípravy

Rybí filé necháme rozmrazit a každou kostku pokapeme citronovou šťávou. Kostky dobře osolíme, potřeme křenovou pastou a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli stát.

Papriku a cibuli očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Půlku cibule na kostky, půlku na plátky. Část papriky si odložíme na pozdější ozdobení.

Mezitím si připravíme brambory. Pořádně je očistíme, uvaříme i se slupkou v osolené vodě doměkka. Scedíme, oloupeme a nakrájíme podélně na půlky nebo čtvrtky.

Vyšší plech vymažeme olejem, posypeme plátky cibule, poklademe brambory, které hustě posypeme kmínem a podle potřeby ještě osolíme. Necháme zapékat při vyšší teplotě. Občas promícháme.

Teď přichází na řadu filety. Na pánvi (asi se lžící olivového oleje) osmažíme nejprve na kostičky nakrájenou cibuli s nudličkami papriky, po osmahnutí dozlatova přidáme kostky filé a zprudka osmahneme z obou stran. Během opékání znovu posypeme rybím kořením. Když nám maso zbělá, máme hotovo. Musí nám zbýt vypečená šťáva.

K zapečeným bramborám přidáme filety a brambory pokapeme výpekem. Dalších 5 minut společně prohříváme v troubě. Déle ne, rybí maso by se vysušilo.

Filé na paprice a bramborách podáváme ihned, na talíři doplníme čerstvou paprikou. Na dozdobení můžeme přidat trochu křenové pasty.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Filé na paprice a bramborách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.