reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Filé na bramborách

Recept na česnekové filé zapečené s bramborem.


  • 4,6

    4,5 9
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

1845 kJ / 440,7 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 538 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

Porce filé osolíme a jen povrchně několikrát nařízneme. Do zářezů pak dáme na špičku nože mletou papriku a rozetřený česnek.

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme je do vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku, osolíme a opepříme.
Na brambory vyskládáme filé, na každý kousek dáme máslo a asi 15 minut v rozehřáté troubě zapékáme. Vyndáme z trouby, zalijeme osolenou kysanou smetanou, posypeme pokrájenou petrželkou a v troubě dopečeme asi 20 minut.

Filé na bramborách podáváme třeba se salátem z červené řepy.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Filé na bramborách

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.