reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Fazolový hrnec s žampiony

Pro milovníky fazolí přinášíme recept na pečené fazole v hrnci. Lehce italský způsob.


  • 4,2

    15×

    4,2 15
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Žampiony rozčtvrtíme.

V hrnci vhodném do trouby rozehřejeme olej a vsypeme mrkev. Jakmile je osmahnutá, vmícháme cibuli a celer. Společně dále restujeme, až je cibule zlatavá. Pak vsypeme žampiony a ještě asi 3 minuty restujeme. Vlijeme fazole a rajčata přidáme taky bobkový list a protlak. Směs lehce osolíme a opepříme. Pokud máte rádi pikantní, může se přidat i chilli koření nebo přímo chilli paprička. Směs asi 5 minut podusíme.

Troubu předehřejeme na 200 °C a vložíme do ní nepřikrytý fazolový hrnec. Fazolový hrnec s žampiony pečeme asi 30 minut.

Fazolový hrnec s žampiony podáváme s čerstvým pečivem. Můžeme jej doplnit masem. Buď můžeme zvolit párky, grilované maso nebo třeba pečené koleno.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fazolový hrnec s žampiony

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.