Fazolové lusky v ovesné omáčce

45 min | příloha | 3 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1976x
Vyzkoušejte recept na přípravu fazolových lusků v ovesné omáčce, který je určen nejen pro dietu při potížích se slinivkou břišní.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Fazolové lusky očistíme od stopek, omyjeme a nakrájíme na kousky 3 - 4 cm dlouhé. Pak fazolky vložíme do vroucí osolené a citronem okyselené vody a uvaříme doměkka. Uvařené fazolové lusky slijeme, ihned propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

Ovesné vločky zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, kořenící směs Horalka a vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud nevznikne šlemovitá ovesná kaše. Tu potom propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a podle potřeby naředíme vývarem na požadovanou hustotu omáčky. Do ovesné omáčky vmícháme fazolové lusky, vše dochutíme umeoctem, Tamari omáčkou, solí a nasekanou pažitkou. Pokrm zvolna prohřejeme, zjemníme olejem, ale již nevaříme. Fazolové lusky v ovesné omáčce zakryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout, aby všechny chutě prolnuly.

Fazolové lusky v ovesné omáčce můžeme podávat jako přílohu k dušeným masům a také samostatně s bramborem jako hlavní chod.

Jarka-P autor receptu:

Fazolové lusky v ovesné omáčce

Počet přidaných receptů: 1731

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
21 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fazolové lusky v ovesné omáčce

Přidat příspěvek k receptu Fazolové lusky v ovesné omáčce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept