reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Fazolové lusky v ovesné omáčce

Vyzkoušejte recept na přípravu fazolových lusků v ovesné omáčce, který je určen nejen pro dietu při potížích se slinivkou břišní.


  • 4,4

    21×

    4,4 21
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 549 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 815 hodnocení

Houbová sezóna je tady! Přinášíme tipy na ty nejlepší houbové recepty!

22. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Za hodinu na stole: Cuketová bábovka krok za krokem

21. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 535 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Postup přípravy

Fazolové lusky očistíme od stopek, omyjeme a nakrájíme na kousky 3 - 4 cm dlouhé. Pak fazolky vložíme do vroucí osolené a citronem okyselené vody a uvaříme doměkka. Uvařené fazolové lusky slijeme, ihned propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

Ovesné vločky zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sůl, kořenící směs Horalka a vše zvolna vaříme tak dlouho, dokud nevznikne šlemovitá ovesná kaše. Tu potom propasírujeme přes cedník do jiného hrnce a podle potřeby naředíme vývarem na požadovanou hustotu omáčky. Do ovesné omáčky vmícháme fazolové lusky, vše dochutíme umeoctem, Tamari omáčkou, solí a nasekanou pažitkou. Pokrm zvolna prohřejeme, zjemníme olejem, ale již nevaříme. Fazolové lusky v ovesné omáčce zakryjeme a necháme asi 5 minut odpočinout, aby všechny chutě prolnuly.

Fazolové lusky v ovesné omáčce můžeme podávat jako přílohu k dušeným masům a také samostatně s bramborem jako hlavní chod.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fazolové lusky v ovesné omáčce

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.