Fazolové lusky na smetaně

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 173819x
Recept na smetanovou omáčku ze zelených fazolek.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 - 3 cm. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.

Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily.

Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.

Michy autor receptu:

Fazolové lusky na smetaně

Počet přidaných receptů: 3374

Ingredience

na porce
4,4
skvělý recept
71 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fazolové lusky na smetaně

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Fazolové lusky na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to hyperaktivní močový měchýř?

    Co je to hyperaktivní močový měchýř?

    Je časté vyhledávání toalet běžnou součástí vašeho dne? Je pro vás rychlá dostupnost toalety naprostou prioritou, kamkoliv se vypravíte? Vyhýbáte se společenským událostem, návštěvám, zneklidňuje vás cizí prostředí? Pomalu ale jistě se vzdáváte sexuálního života? Možná víme, co za tím stojí.

  • Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

    Léto je období vaginálních mykóz a kvasinkových infekcí. Jak jim předejít?

    Kvasinkové onemocnění nám může znepříjemnit dovolenou i celé léto. Jeho příčinou bývá koupání se v bazénech a na koupalištích, kde dochází k narušení přirozeného vaginálního pH. Ke vzniku onemocnění pak přispívá i nadměrná konzumace sladkostí a stres.




přidat nový recept