Fazolové lusky na smetaně

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 194294x
Recept na smetanovou omáčku ze zelených fazolek.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 2 - 3 cm. Fazolky vložíme do menšího množství vroucí osolené vody a uvaříme doměkka.

Ze sádla (oleje či másla) a mouky připravíme bledou jíšku a zředíme ji masovým či zeleninovým vývarem. Povaříme a přimícháme scezené zelené fazolky. Omáčku osladíme, okyselíme a dochutíme smetanou. Krátce provaříme, aby se chutě spojily.

Fazolové lusky na smetaně podáváme jako hlavní chod s vařenými brambory.

Michy autor receptu:

Fazolové lusky na smetaně

Počet přidaných receptů: 3515

Ingredience

na porce
4,3
skvělý recept
79 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Fazolové lusky na smetaně

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Fazolové lusky na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept