reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

na ozdobu

Postup přípravy

Fazole přebereme, vypereme, vsypeme do hrnce a zalijeme vlažnou vodou tolik, aby byly dobře potopeny. Hrnec s fazolemi a vodou napůl přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka.

Zatím si očistíme zeleninu a zelené bylinky. Mrkev nakrájíme na kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Bylinky nasekáme. Z másla a mouky si připravíme jíšku.

K měkkým fazolím přidáme mrkev a chvilku povaříme. Pak přidáme petrželku, světlou jíšku, trochu mléka a při občasném míchání dobře provaříme. Fazolovou polévku dochutíme polévkovým kořením, pepřem a popřípadě i solí. Do polévky můžeme přidat kolečka párků. Záleží na chuti.

Fazolovou polévku podáváme teplou. Kdo má rád, může k fazolové polévce podávat chléb.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Komentáře k receptu Fazolová polévka

Celkový počet komentářů: 12
  • Roman
    Roman

    Super recept

    Právě jsem jí dovařil a super. Pouze jsem fazole nevařil v hrnci, ale pro rychlé změknutí cca 40 minut v tlakovém hrnci. Dále jsem pokračoval dle návodu a pohoda. koření jsem si dále přidal dle vlastní chuti, ale to myslím dělá každý. Musím pochválit, recept je jednička.

    10.04.2014 10:11:26

  • Petr
    Petr

    Komentář k receptu Fazolová polévka

    Pěkný, jednoduchý recept. Doporučuji přidat trošku octu a cukru ;)

    29.10.2013 12:20:04

  • Káča
    Káča

    Zrovna jsme ji uvařily s dětma na rychlý oběd. Pochutnaly jsme si, polévka zasytila. Vynechala jsem pórek (nebyl) a místo polévkového koření jsem dala jen tu majoránku a česnek. Můžu doporučit!

    26.06.2012 14:44:37

  • Lenicka
    Lenicka

    Nějak mi v receptu chybí česnek a majoránka,bez toho to není fazolová polévka jak má být..

    31.03.2009 18:47:50

    • Pišta
      Pišta

      Zlatíčko, chybí tam daleko víc věcí, než česnek... Začnu tím, že bych ty přebrané fazole večer před vařením namočil do dvojnásobného množství vody, než je fazolí. Pak bych se podíval, nemám-li kůži z uzeného nebo nějaké uzené kosti v ledničce. Pokud ano, mám vyhráno, bude polévka, pokud ne, ale mám celé uzené koleno, mám vyhráno, bude polévka a druhý chod! 1PL sádla rozpustím v hrnci, co budu vařit polévku, osmahnu na tom na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, pak to mohu vysypat do malé nádoby. Dám tolik vody. kolik vyžaduje uzené koleno, dám ho vařit na mírném ohni. Když už koleno je napolovic hotvé, přisypu do polévky fazole, po chvíli 1 celou malou cibuli ve šlupce, 2-3 stroužky česneku (taky ve šlupce), 5-6 zrníček pepře a osmahnutou kořenovou zeleninu. Vařím, až je koleno skoro hotové, koleno pak vytáhnu na pekáč a dám ho zapéct do předem vyhřáté trouby, ale než ho tam dám, potřu ho (1 dl piva, 2 KL medu = roztok) roztokem a udělám tomu "kůrku" v troubě, mezitím si udělám jako přílohu špenát a houskový knedlík a na závěr do polévky zavařím široké nudle. Do plévky, nevařím je ve vodě! No, tahle procedúra s kolenem odpadá, pokud zužitkujeme jen zbytky uzeného nebo pouze kosti... Děvčátka a kluci, zkuste to, dobrou chuť!

      17.08.2010 13:59:34

Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Fazolová polévka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.