reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Fazolová polévka podle Zoi

Fazolová polévka s hovězím žebírkem. Jedná se o lehčí verzi fazolačky. Polévka je výtečná v zimě, ale podáváme ji i v horkých dnech. Recept po mé makedonské babičce.


  • 4,7

    221×

    4,6 221
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Den předem si namočíme malé bílé fazole. Druhý den je dáme vařit. Masité hovězí žebro nebo hovězí přední či kližku omyjeme a přidáme do polévky, jakmile se začne vařit. Velké cibule nakrájíme nadrobno.

Žebírka vaříme doměkka. Mezitím si na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou a ihned přidáme rajčatový protlak. Zarestujeme, abychom protlak zbavili kyselosti, poté vmícháme do polévky.

Z uvařené polévky vyjmeme měkké žebro, vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. Fazolovou polévku dochutíme solí, chilli kořením a pepřem.

Fazolovou polévku podle Zoi podáváme ozdobenou drobně nasekanou petrželkou s chlebem nebo bagetou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fazolová polévka podle Zoi

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.