reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Fazolová polévka Bableves

Recept na hustou maďarskou polévku z uzeného masa, bílých fazolí a smetany.


  • 3,5

    13×

    3,4 13
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do hrnce s vodou vložíme bílé větší fazole a uzená žebra nebo uzené vepřové ocásky, celou cibuli a vše vaříme zhruba hodinu. Prozatím nesolíme, protože uzené maso bývá dost slané. Po hodině zkontrolujeme měkkost fazolí i masa. Vyhodíme cibuli.

Pak přidáme do polévky několik rozkrájených brambor, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaříme dalších 20 minut. Vyjmeme maso, abychom ho mohli obrat od kostí a nakrájet.

Ochutnáme vývar, přivedeme k varu a podle potřeby vhodíme bujonovou kostku, popřípadě pouze osolíme. Fazolovou polévku zahustíme smetanou smíchanou s hladkou moukou a necháme provařit. Po provaření mouky odstavíme z plotny, nakrájené maso do polévky vrátíme. Podle chuti můžeme přidat trochu octa.

Fazolová polévka Bableves je velmi hutná a může sloužit jako samostatné jídlo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Fazolová polévka Bableves

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.